Dacă te gândești la viitor ca fiind unul utopic, în care mașinile vor zbura, ei bine acel viitor nu este deloc atât de departe pe cât credeai. Un prototip de mașină zburătoare tocmai a finalizat un zbor de 35 de minute între aeroporturile internaționale din Nitra (un oraș din Vestul Slovaciei) și Bratislava.

AirCar, o mașina-aeronavă hibridă este echipată cu un motor BMW și funcționează cu combustibil obișnuit cu pompă de benzină.

Creatorul său, Prof. Stefan Klein, a spus că ar putea zbura aproximativ 1.000 km (600 mile), la o înălțime de 2.500 m, și că a înregistrat 40 de ore în aer până acum.

Iar dacă te întrebai cât durează până când mașina se transformă în avion, răspunsul este două minute și 15 secunde.

Aripile înguste se pliază de-a lungul părților laterale ale mașinii. Prof. Klein a fost cel care a condus mașina-avion direct de pe pistă și în oraș la sosire.

El a descris experiența ca fiind „normală” și „foarte plăcută”. În aer, vehiculul a atins o viteză de croazieră de 170 km/h, scrie BBC.

Mașina-avion sau ma;ina zburatoare poate transporta două persoane, cu o limită de greutate combinată de 200 Kg. Dar, spre deosebire de prototipurile drone-taxi, acesta nu poate decola și ateriza vertical și necesită o pistă de fiecare dată.

Există mari așteptări pentru piața în curs de dezvoltare a mașinilor zburătoare, care au fost mult timp anunțate în cultura populară ca un reper vizionar al viitorului.

În 2019, compania de consultanță Morgan Stanley a prezis că sectorul ar putea valora 1,5 trilioane de dolari (1 miliard de lire sterline) până în 2040.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri