Anul 2020 e pe sfârșite, însă pandemia este departe de a-și încetini mersul. Nevoia de o vacanță este din ce în ce mai accentuată, iar sărbătorile care se apropie constituie un bun prilej pentru ieșirea din angoasa provocată de COVID-19. Și agențiile de turism s-au adaptat vremurilor și au venit cu diverse oferte pentru cei interesați de ieșirea din cotidian. Iată care au fost cele mai ieftine, dar și cele mai scumpe vacanțe pe care le-au achiziționat românii în vreme de pandemie.

Operatorii din turism au mărturisit că nu se așteptau o asemenea pondere a vânzărilor, însă reducerile generoase din această perioadă i-a făcut pe turiștii români să fie foarte receptivi, chiar și pentru rezervări de Ziua Îndrăgostiților.

”Și târgul online, și campania Black Week au adus rezervări consistente pentru vacanțe de iarnă, primăvară și vara viitoare. Clienții au fost atrași de reducerile de până la 50% pentru transport sau cazare, de faptul că am oferit posibilitatea ca prima plată, la rezervare, să fie de numai 25 de euro și ultima cu 30 de zile înainte de plecare, dar și de programele noi pe care le-am lansat: vacanță la schi în Ulugad, Turcia, Valentine’s Day și Mărțișor la Istanbul, cursa directă spre Bodrum pentru sejururile de vara viitoare și foarte multe variante noi pentru “O zi cât o vacanță“ în România și Bulgaria”, a explicat Denisa Oprea, director de marketing al Hello Holidays, pentru wall-street.ro.

Chiar dacă românii s-au aventurat pentru rezervarea unor vacanțe pentru anul viitor, aceștia nu au uitat să întrebe de reguli de călătorie sau norme în vigoare pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

”Întrebările sunt legate de situația epidemiologică în destinațiile pe care le avem în ofertă, regulile care trebuie respectate în orașe și stațiuni, dacă sunt previzibile modificări, despre asigurările medicale și storno, pe care le recomandăm să le încheie în acestă perioadă, pentru deplasările externe”, mai spune Oprea, de la Hello Holidays.

Care a fost cea scumpă destinație vândută

Agențiile de turism s-au adaptat vremurilor pandemice și chiar dacă a doua serie a târgului de turism nu a mai avut loc fizic, vacanțele nu au fost blocate pentru turiști.

De la programele de tip circuit în Dubai și Egipt pentru 2021 la vacanțe de revelion la Istanbul și Kusadasi, la Hello Holidays până la Maldive, la Paralela 45, turiștii români s-au axat pe destinații de vară, unde se pot bucura de plajă, soare și vreme frumoasă.

”Cel mai mult s-a vândut Maldive, pentru care există trei curse charter de revelion, pe 26, 27 și 29 decembrie. A treia a fost introdusă recent, pentru a cuprinde toate cererile”, a declarat Alin Burcea, proprietar Paralela 45, pentru wall-street.ro.

Burcea mai spune și că cea mai scumpă vacanță achiziționată a fost un pachet către Maldive, cu preț începând de la 2.400 de euro/persoană/șase nopți.

”Maldive este cea mai scumpă, pachetul conține zbor direct, care durează peste 10 ore, și hoteluri așezate într-un paradis exotic. De revelion sunt organizate petreceri cu dans și focuri de artificii și turiștii pot avea un program ca în vremurile normale. În Maldive, pe lângă plajă, pot face sporturi nautice, snorkeling, scufundări, pot să se relaxeze la SPA”, a descris Alin Burcea.

Cât despre Hello Holidays, cea mai scumpă destinație este dată de Dubai.

”Un preț mai ridicat îl are programul pentru Dubai și Abu Dhabi, pentru 2021, cu avionul, timp de șapte zile, cazare la hoteluri de patru stele, cu mic dejun și vizite în locurile emblematice din zonă, Burj al Arab, Burj Kalifa. Programul costă de la 625 de euro/persoană”, a precizat Oprea.

Dar cea mai ieftină destinație

Românii au preferat vacanțele care au transportul inclus, fie cu avionul, fie cu autocarul. În plus, au fost câțiva care au înclinat spre transportul cu mașina personală.

Astfel, dacă cele mai scumpe destinații au fost Maldive și Dubai, unde transportul cu autocarul sau mașina personală este exclus, la polul opus regăsim Istanbulul.

”Vacanțele de Ziua Îndrăgostiților ori Mărțișorul la Istanbul, programe de cinci zile, care costă de la 153 de euro/persoană au fost printre cele mai achiziționate”, a specificat Denisa Oprea, de la Hello Holidays.

În ceea ce privește Paralela 45, cele mai ieftine vacanțe au fost rezervate în Egipt, chiar și Dubai.

”Vacanțele în Hurghada, Sharm el Sheikh, Dubai, la hoteluri bune, cu servicii la un nivel ridicat au fost printre preferințele românilor. Cu prețuri începând de la 434 de euro/persoană, turiștii pot avea șapte sau șase zile de relaxare într-un hotel cu all inclusive, unde deja au fost anunțate petreceri pentru revelion, cu respectarea regulilor de igienă, distanțare. Sunt cluburi private, permanent verificate de autorități din punct de vedere sanitar, unde nu intră decât angajații și turiștii”, a menționat și Alin Burcea.

În altă ordine de idei, chiar dacă online-ul a ajutat foarte mult, târgul de turism din 2020 nu le-a putut egala pe cele desfășurate anterior. Potrivit agențiilor, aceasta este o soluție de moment, care a ajutat la menținerea afacerilor pe linia de plutire.

”Nu putem compara campaniile din acest an cu cele din anii anteriori, ori cu un târg de turism fizic, nici ca ofertă, și nici ca rezultate, pentru că acum trăim o situație excepțională și activitatea noastră este de adaptare la aceste vremuri. Putem spune însă că cele două campanii au impulsionat vânzările într-o perioadă mai dificilă”, a precizat Denisa Oprea, de la Hello Holidays.

Și proprietarul Paralela 45 așteaptă vremuri mai bune, susținând că primăvara lui 2021 va aduce un soi de stabilitate la nivel mondial.

”Sperăm ca situația să se normalizeze după începerea vaccinării. Oamenii călătoresc și acum, dar într-un număr mai mic față de toamna anul trecut. Vor avea mai multă încredere, se vor deschide destinații și vor putea să meargă în mai multe locuri. Ca orizont de timp, primăvara s-ar putea să arate cu mult mai bine decât lunile de acum”, a explicat Alin Burcea.

În cele din urmă, profitând de perioada sărbătorilor de iarnă, Paralela 45 încă desfășoară un târg online, până pe 11 decembrie, care mai cuprinde următoarele:

  • Revelion în Dubai, cu plecare în 29 decembrie, șase nopți,
  • sejur în Hurghada și Croaziera pe Nil, din 3 ianuarie, șapte nopți,
  • sejururi în Hurghada de Crăciun și din 3 ianuarie, șapte nopți,
  • sejur în Sharm el Sheikh din 2 ianuarie, șapte nopți,
  • Revelion cu avion din București și Cluj-Napoca sau cu autocarul la Istanbul, din 27 sau 29 decembrie, patru sau cinci nopți,
  • circuit Cappadocia, Ankara, Istanbul, cu autocarul, din 27 decembrie, 10 nopți,
  • circuit Canakkale, Kusadasi, Istanbul, cu atocarul, din 29 decembrie, șase nopți.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri