Dacia își întrerupe activitatea din lipsa componentelor electronice, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi întreruptă în ziua de 8 octombrie.

"Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi întreruptă în ziua de 8 octombrie", au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Dacia.

Pe 8 octombrie nu vor lucra aproximativ 90% din cei 14.000 de angajaţi. Aceştia vor fi plătiţi cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă.

Programul la Uzina Vehicule de la Mioveni va fi adaptat în funcție de criza globală a componentelor electronice auto. Întreruperi ale producției de automobile au fost și în luna septembrie de câteva ori.

Producția de autoturisme în România în august 2021 a fost de 49.375 autoturisme. Dintre acestea 27.061 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni, potrivit ACAROM.

In primele 8 luni din 2021, producția de autoturisme în România a fost de 286.038 unități. Dintre acestea 172.576 unități au fost fabricate la Mioveni.

În intervalul ianuarie - septembrie 2021, au fost înmatriculate pe piața auto din România 23.770 de unități noi Dacia, brandul românesc fiind pe primul loc în preferințele românilor, urmat de Toyota și Hyundai.

Producătorii auto s-ar putea confrunta până în 2023 cu deficitul de cipuri

Creşterea cererii pentru semiconductori va provoca dificultăţi de aprovizionare industriei auto în 2022 şi în 2023, deşi până atunci deficitul ar putea fi mai puţin sever, a afirmat directorul general al producător auto german Daimler AG, Ola Källenius.

Daimler este printre marii producători auto care au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de cipuri pentru industria auto.

Sursa foto: MDOGAN / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri