Producătorul de automobile electrice Tesla vrea să îşi mute cartierul general din Silicon Valley, California, la Austin, Texas, unde firma construieşte deja o uzină de asamblare de automobile precum şi o uzină de producţie de baterii.

Prin această decizie, Tesla se alătură altor mari companii precum Oracle, HP şi Toyota Motor, care au decis şi ele să îşi mute sediu central în Texas din California, unde taxele şi costul vieţii sunt mai mari. Chiar dacă regiunea Silicon Valley este un hub pentru dezvoltarea de noi idei şi companii, Texas este renumit pentru mâna de lucru ieftină şi mai puţine reglementări stricte, scrie Agerpres.

"Sunt încântat să vă anunţ că ne vom muta cartierul general la Austin, Texas", a spus Elon Musk cu ocazia adunării generale anuale a acţionarilor Tesla, eveniment organizat tocmai în interiorul uzinei Tesla din Texas. Elon Musk a ţinut însă să adauge că această decizie nu înseamnă că Tesla va părăsi complet California, deoarece intenţionează să majoreze cu 50% capacitatea de producţie a principalei sale uzine din Nevada. Însă această uzină de la Fremont, California, este aglomerată şi este greu pentru angajaţi să îşi permită locuinţe în California, a adăugat Musk.

Renumitul antreprenor american, care de la debutul pandemiei a criticat în repetate rânduri autorităţile din California pentru regulile sanitare pe care el le consideră mult prea stricte, s-a mutat şi el din Los Angeles în Texas. Musk şi-a justificat anul trecut decizia sa prin necesitatea de a fi mai aproape de cele două proiecte care îi ocupă în prezent cea mai mare parte din timp: dezvoltarea unei rachete de către compania sa spaţială SpaceX în sudul statului Tesla şi construcţia unei uzine de asamblare de automobile la Austin.

În opinia analistului Dan Ives de la Wedbush, nemulţumirile lui Elon Musk faţă de autorităţile din California au contribuit la decizia privind mutarea în Texas, însă aceasta este în primul rând o alegere strategică deoarece Tesla intenţionează să construiască la uzina din Austin în special berlinele Model 3 şi Model Y, precum şi pick-up-ul Cybertruck şi camionul Semi.

La începutul acestei luni, Tesla a anunţat că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul al treilea, o situaţie care contrastează cu o piaţă auto afectată de o penurie de semiconductori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri