La ediţia 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH prezintă în premieră mondială un nou concept de automobil expresiv.

BMW Concept XM înseamnă cel mai puternic automobil BMW M va fi cel mai puternic automobil fabricat vreodată de BMW în serie, cu startul producţiei programat la sfârşitul anului viitor.

În acelaşi timp, BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele remarcabile ale mărcii M. Electrificarea stă la baza unei experienţe extraordinare de condus, care îi permite conducătorului să ruleze în linişte sau să se bucure de plăcerea înaltei performanţe în stil M.

BMW Concept XM oferă o avanpremieră asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux. De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardistă şi distinctivă a designului modelului BMW X şi o formă complet nouă de lux şi o nouă experienţă a spaţiului interior.

Modelul de serie - BMW XM - va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA, în ţara care este şi mai importantă piaţă pentru noul automobil de înaltă performanţă. Prin urmare, BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri