Taxele anuale pentru locul de parcare de reședință se modifică din 2022 în București, acestea urmând să fie de aproximativ 6-7 ori mai mari decât în 2021.

Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 105/2021, aceasta se majorează începând cu 1 ianuarie 2022. Tarifele sunt achitate în funcție de zona în care beneficiarii locurilor de parcare plătite locuiesc.

Ce taxe se plătesc în funcție de zone:

  • Locuitorii din Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent.
  • în Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an.
  • în Zona C prețul va crește de la 55 de lei/an la 400 de lei/an.
  • în Zona D prețul crește de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Delimitarea zonelor poate fi consultată la ACEST LINK.

Planurile Primăriei Sectorului 6 pentru creșterea numărului de locuri de parcare

Primăria Sectorului 6 și-a propus să crească numărul spațiilor de parcare, astfel că are în plan mai multe soluții. Unele dintre ele au fost deja puse în practică. Mai exact, este vorba despre:

  • Dezvoltarea proiectelor-pilot de reglementare a sensurilor unice pe aleile secundare, fluidizarea traficului și crearea de noi locuri de parcare în subsidiar;
  • Continuarea amenajărilor de noi spații de parcare și maximizarea spațiului de parcare, spre exemplu: 140 de noi locuri de parcare de reședință în zona străzii Ghirlandei, prin amenajare și extindere;
  • Amenajarea de platforme suspendate de parcare. Este în fază de proiect o parcare supraetajată în zona Lujerului, ce are ca scop preluarea întregului surplus de autoturisme într-o zonă cu o densitate mare a imobilelor, atât din perioada anterioară anului 1989, cât și blocuri nou-construite;
  • Amplasarea de parcări tip smartparking în mai multe zone din sector;
  • Stabilirea unei strategii de parcare la nivel de sector, în completarea celei a PMB.

Cum se poate achita taxa pentru locul de parcare în Sectorul 6 din București

Plata taxei pentru locul de parcare se poate face în două tranșe egale, până la data de 31 martie 2022, respectiv, 30 septembrie 2022, prin mai multe mijloace electronice:

  • aplicația Taxe Locale 6 disponibilă în Google Play (pentru persoane fizice);
  • aplicația eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);
  • platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice);
  • prin intermediul celor peste 5.000 de stații de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);
  • serviciile de Internet Banking;
  • rețeaua de distribuție carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).

Administrația Comercială Sector 6, prin Serviciul Parcări, are în administrare, în prezent, 43.549 de locuri în parcările de reședință.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri