Dacia va lansa un nou model electric în anul 2024. Informația a fost confirmată de Luca de Meo, CEO-ul Renault, într-o conferință în care a prezentat rezultatele financiare ale grupului francez. Noua mașină va putea parcurge o distanță de până la 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

Practic, francezii au vorbit despre noile mașini electrice pe care le vor lansa până în anul 2025, după ce au făcut publice imagini cu un nou concept auto care va fi lansat în luna mai. Surpriza este că, tot la capitolul lansări, peste doi ani Renault va lansa un nou model electric Dacia, potrivit documentului oficial prezentat.

Noua mașină electrică Dacia va fi dezvoltată pe platforma CMF-BEV a Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. Vorbim despre un model de segment B, care va putea parcurge până la 400 de kilometri cu o singură încărcare.

În conferința în care a anunțat prezentarea financiară, Renault a precizat că a înregistrat anul trecut un profit de un miliard de dolari, după ce în precedenții doi ani a avut pierderi de 141 milioane de euro (2019) și 8,01 miliarde de euro (2020).

În 2019, Renault a înregistrat pierderi de 141 milioane de euro, primele din ultimii zece ani, iar în 2020 a raportat pierderi masive, de 8,01 miliarde de euro.

Marja operaţională s-a situat la 3,6% anul trecut, depăşind de asemenea aşteptările companiei. Anterior, Renault fixase ca obiectiv o marjă operaţională de 2,8%, similară cu nivelul înregistrat în primul semestru din 2021. În 2020, marja operaţională a Renault a fost una negativă, de 0,8%, conform Agerpres.ro.

Renault, afectat de scăderea vânzărilor şi a marjei operaţionale, şi-a fixat ca obiectiv la divizia auto un flux de numerar pozitiv pentru 2021, după ce în 2020 fluxul de numerar a fost negativ, de 4,5 miliarde de euro. În 2021, a raportat un flux de numerar pozitiv, de 1,6 miliarde de euro, în urma realizării mai rapide a planului de reducere a costurilor.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Razvan Necsulescu
Răzvan a lucrat la cinci televiziuni în București: PRO TV, Kanal D, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 1. Originar din Târgoviște, a început ca jurnalist în Capitală în anul 1996 la Sport XXI. Ulterior, a lucrat la Gazeta Sporturilor şi la Prosport. A mai fost redactor-şef de reviste de integrame la Editura Flacăra şi jurnalist la Asociaţia pentru Monitorizare Prospecţie Mediu şi Ecologie. A decis să se alăture Redacției Wall-Street.ro pentru că acest lucru...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri