Condițiile de condus pe timp de iarnă pot fi extrem de periculoase, așa că este important să vă asigurați că mașina dvs. este pregătită. Acest articol vă prezintă sfaturi pentru întreținerea anvelopelor de iarnă, astfel încât să puteți rămâne în siguranță pe tot parcursul anului.
Alegeți anvelopele corecte

Anvelopele sunt vitale pentru funcțiile de bază ale mașinii, cum ar fi frânarea, întoarcerea și accelerarea. În ciuda acestui fapt, majoritatea automobiliștilor nu au cele mai potrivite anvelope. Tipul de anvelope pe care îl aveți este unul dintre cei mai importanți factori dintre toți.

Cele trei tipuri principale de anvelope sunt concepute pentru a funcționa bine în condiții diferite:

  • Anvelope de vară, pe care majoritatea șoferilor le folosesc. Acestea se comportă bine pe vreme umedă și uscată, dar nu și pe vreme rece.
  • Anvelopele de iarnă, care sunt anvelope pentru condiții meteo extreme, concepute pentru condiții de gheață și zăpadă. Acestea nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de vară.
  • Anvelope all season (pentru toate sezoanele), care se comportă bine atât în condiții de vară, cât și de iarnă.

Schimbați toate anvelopele deodată

Întreținerea mașinii poate deveni costisitoare, așa că tentația de a evita să dai banii pentru toate cele patru deodată este de înțeles. Acestea fiind spuse, dacă dețineți un vehicul cu tracțiune integrală, ar trebui să le schimbați pe toate odată, deoarece schimbarea doar a două poate crea probleme cu sistemul de tracțiune și poate cauza o uzură excesivă.

În cazul vehiculelor cu tracțiune față sau spate, anvelopele pot fi schimbate pe perechi de axe. Cu toate acestea, este recomandat să schimbați toate cele patru anvelope deodată pentru a obține cele mai bune performanțe ale anvelopelor și rate similare de abraziune.

Verificați regulat presiunea din anvelope

Temperaturile scăzute au un impact real asupra presiunii din anvelope - anvelopele dumneavoastră s-ar putea dezumfla semnificativ pe parcursul iernii. Anvelopele cu presiune scăzută sunt mai susceptibile de a se dezumfla brusc, așa că urmăriți presiunea din anvelope prin verificări lunare.

Autoturismele fabricate după 2014 vă vor anunța atunci când presiunea din anvelope este prea scăzută. Cu toate acestea, este mai bine să vă verificați în continuare manual anvelopele dacă doriți să evitați o situație de dezumflare incomodă.

Spălați-vă anvelopele

Știm că pare un efort inutil, mai ales iarna, dar curățarea anvelopelor este importantă - și nu doar din motive estetice. Este o parte crucială a întreținerii mașinii, deoarece te scapă de murdărie, săruri și alte lucruri care pot provoca daune mașinii dvs. Multă murdărie poate ascunde și probleme mai mari, care nu vor fi decât mai incomode pe termen lung și pot chiar să vă pună în pericol siguranța.

Meținerea mașinii curate în lunile umede de iarnă poate părea o bătălie pierdută, dar este de fapt destul de importantă. Scăparea rapidă de sare, noroi și murdărie poate ajuta la prevenirea coroziunii și a deteriorării și, de asemenea. problemele cu roțile pot fi mai greu de observat atunci când sunt murdare, așa că ar trebui să încercați să le păstrați curate și întreținute acolo unde puteți.

De asemenea, înseamnă că nu va mai fi o treabă atât de mare să vă curățați mașina primăvara - este mai bine să faceți mici curățenii în mod regulat! Vă recomandăm să le faceți o curățare la fiecare două săptămâni.

Pericolele precum adâncimea scăzută a benzii de rulare, spărturile, umflăturile sunt mai ușor de observat atunci când anvelopele sunt curate, așa că asigurați-vă că fie vă duceți mașina la o spălătorie auto, fie o curățați și o spălați cu furtunul dumneavoastră la fiecare săptămână sau două. Asigurați-vă că anvelopele sunt curate poate menține, de asemenea, tracțiunea anvelopelor, astfel încât mașina dvs. va putea să se mențină mai eficient pe suprafețele de drum.

Verificați adâncimea benzii de rulare a anvelopelor

Anvelopele dvs. trebuie să aibă o aderență puternică pe tot parcursul anului, dar mai ales atunci când afară este frig, umed și înghețat. Din punct de vedere legal, adâncimea benzii de rulare trebuie să fie de cel puțin 1,6 mm. Iarna, vă recomandăm să vă schimbați anvelopele înainte de a atinge acest punct - vă veți bucura de aderența suplimentară în cazul în care va fi zăpadă sau gheață.

Supravegheați banda de rulare prin inspecții de rutină. De asemenea, vă recomandăm să vă examinați anvelopele pentru a vedea dacă prezintă deteriorări, cum ar fi spărturi, înțepături sau umflături, ca parte a verificărilor privind adâncimea benzii de rulare.

Acum că vremea de iarnă începe să se instaleze, este momentul să luați măsuri și să vă pregătiți mașina pentru iarnă.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri