Noi modificări apar în legislația rutieră. Pentru a limita fenomenul parcărilor ilegale, organele de ordine de la Poliția Locală vor putea amenda și ele șoferii care parchează neregulamentar.

Deși până acum doar agenții de la Poliția Rutieră putea amenda șoferii care parcau ilegal, legea le va permite de acum și agenților de Poliția Locală să legitimeze și să amendeze persoanele care fac asta. Toate aceste noi reglementări apar într-o lege promulgată de Președintele Klaus Iohannis, scrie Digi 24.

Daniel Rășică, directorul Poliției Locale a Municipiului București spune că această măsură are scopul de a opri fenomenul parcărilor ilegale, care se intensifică atunci când pleacă de pe tură polițistul de la Brigada Rutieră. Șoferii se apără și susțin că acest lucru se întâmplă pentru că nu există suficiente locuri de parcare.

Ce amenzi vor putea primi șoferii care nu se legitimează în fața polițiștilor de la Locală

Peste 10.000 de amenzi ar fi putut da cei de la Poliția Locală în ultimele 4 luni șoferilor care au parcat ilegal și nu au comunicat datele lor de identificare. Dacă ar fi existat o lege similară cu cea de acum, șoferii ar fi putut fi amendați.

Persoanele fizice care vor refuza să se legitimeze de acum înainte vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.305 lei și 2.900 de lei. Pentru persoanele juridice, sancțiunile pot ajunge chiar și la 14.500 de lei.

Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri