Primăria Municipiului București a anunțat cele mai noi modificări cu privire la locurile de parcare de pe domeniul public din Capitală. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a spus că toate parcajele publice vor avea panouri noi în urma trecerii la un tarif unic în tot orașul.

Costul parcării în București este unic, indiferent de zona în care-ți lași mașina. Odată cu trecerea la un tarif de 5 lei pe oră a fost nevoie și de montarea unor panouri noi care înlesnesc plata parcării, a comunicat viceprimarul Bujduveanu, pe Facebook.

Cetățenii au la dispoziție, începând de acum, modalități mai simple pentru plata parcării, se arată în postarea de pe rețeaua socială.

Cele mai rapide metode sunt:

  • Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a QR Code-ului de pe panou, care ne direcționează către plată. Tot aici, vom selecta și intervalul de care avem nevoie: 1, 2, 3 sau 4 ore, abonament pentru o zi sau abonament pentru o lună.
  • Online, prin intermediul aplicației Parking București și al altor aplicații partenere. De asemenea, serviciul va fi disponibil, în curând, și prin platforma Ghișeul.ro.
  • SMS-ul către numărul 7458. Acesta trebuie să conțină doar numărul de ore (sau 1 zi) pentru care doriți să plătiți parcarea și numărul de înmatriculare al mașinii, fără a mai fi nevoie de confirmare.

Celelalte modalități pe care le puteți utiliza sunt:

  • Tichetele preplătite
  • Tichetele orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru).

Astfel, se înlocuiesc panourile galbene din prezent cu altele albastre, mai simple. Acestea vor putea fi găsite în toate parcările publice din Capitală, dar nu au fost montate peste tot. Unele persoane spun că ele nu există nici măcar în zona centrală, în prezent. Municipalitatea a anunțat recent că va adăuga 500 de locuri de parcare noi în centru, în timp ce anumite sectoare propun facilități în plus pentru locatari.

Sursa foto: Primăria Generală a Capitalei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri