Renault și Nissan au anunțat, după multe luni de negocieri, că au obținut autorizațiile necesare ce consfințesc Noul Acord de Alianță între cei doi constructori. Acesta înlocuiește acordurile anterioare din 2019 referitoare la guvernanța Alianței și șterge toate urmele planurilor puse la punct în timpul conducerii lui Carlos Ghosn.

Renault Group și Nissan vor deține de acum o participare încrucișată de 15%, cu obligația de păstrare a acțiunilor precum și cu obligația de plafonare a participației fiecăruia. Drepturile de vot ale Renault Group și ale Nissan sunt plafonate la 15% din drepturile de vot exercitabile, cele două grupuri având posibilitatea de a-și exercita liber drepturile în cadrul acestei limite, se arată într-un comunicat.

Sursă foto: Nissan

Renault a transferat 28,4% din acțiunile Nissan pe care le deținea (dintr-un total de 43,4%) într-un trust francez, în care drepturile de vot sunt exercitate de manieră neutră. Renault Group va continua să beneficieze pe deplin de drepturile economice (dividende și produse din cesiunea acțiunilor) asociate acțiunilor deținute de către trust până la vânzarea acestor acțiuni.

Începând de azi, Renault Group poate da instrucțiuni trustului să vândă acțiunile Nissan deținute, fără a avea însă obligația să ceară acest lucru într-un termen predeterminat. Renault Group are toată libertatea să cedeze acțiunile Nissan deținute de trust, în cadrul unui proces organizat și coordonat cu Nissan, în care Nissan va beneficia de dreptul primei oferte, în profitul său sau al unui terț desemnat. Transferul de către Renault a acțiunilor Nissan către trust nu va duce la o depreciere a situației financiare a Renault.

Sursă foto: Renault

„Pe baza acestui acord echitabil Nissan va continua dezvoltarea competențelor sale pentru a deveni o companie mai agilă,” a spus Makoto Uchida, Președinte și CEO Nissan. În schimb, Luca De Meo, CEO Renault Group, a declarat că „abordăm de acum această nouă eră a Alianței cu o atitudine pragmatică și centrată pe managementul operațional. Proiectele noastre comune în Europa, în America latină și în India vor consolida parteneriatul, creând sute de milioane de euro ca valoare pentru fiecare partener și generând sinergii reciproc avantajoase în materie de inovație.”

Sursa foto: Nissan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri