Europa este, în continuare, un fan declarat al Daciei Sandero. Al doilea cel mai popular model de pe Bătrânul continent în 2023 este, și în aprilie, o vedetă în topul vânzărilor. Modelul de buget construit și la noi în țară este, conform ultimelor cifre citate de Automotive News, pe cale să bată Volkswagen Golf în cursa celor mai căutate modele noi de luna trecută.

Dacia confirmă încă o dată - dacă mai era nevoie - că europenii caută mașini cu un preț redus și un pachet de echipări echilibrat. Dacia Sandero, hatchback ce începe de la 12.400 euro în România, este pe cale să devină din nou „regele” vânzărilor de mașini noi din Europa, după succesele înregistrate la începutul anului.

Dacă în primul trimestru din 2024, vânzările lui Sandero au crescut cu 20%, această evoluție pozitivă pare că va continua, dacă luăm în calcul datele din aprilie. Astfel, față de aceeași perioadă a anului trecut, Sandero a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 37% care se traduce prin aproape 24.900 de unități vândute după contabilizarea a 98% din vânzările realizate în Uniunea Europeană, Marea Britanie și statele EFTA. Prin comparație, Volkswagen Golf s-a vândut în aproape 21.600 de bucăți în aprilie.

Volkswagen Golf, marele rival al Daciei Sandero la început de an. Dar diferența de peste 3.000 unități e insurmontabilă în aprilie. Sursă foto: Volkswagen

Totuși, legendarul model german este și el pe un trend crescător evident, după ani de zile în care a dominat piața europeană. Față de aprilie 2023, vânzările lui Golf au crescut cu 65% luna trecută, poate și pentru că generația a opta pare a fi ultima care va fi oferită cu un motor termic. Volkswagen a prezentat un facelift pentru Golf la începutul anului, anunțând că generația a noua va fi doar pe baterii.

Podiumul este completat, conform datelor parțiale, dar care oferă o imagine de ansamblu destul de precisă, de Renault Clio. Francezii au vândut 19.310 de unități în aprilie, un plus de 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. Volkswagen T-Roc, unul dintre puținele modele care a reușit să spargă hegemonia Dacia-Tesla la vârful clasamentul de vânzări de anul trecut, s-a cățărat pe poziția a patra în aprilie grație unei creșteri cu 16%.

Renault Clio, pe podiumul vânzărilor din aprilie, dar la mare luptă cu Volkswagen T-Roc. Sursă foto: Renault

T-Roc și Clio sunt la o diferență de doar câteva zeci de unități în lupta pentru locul al treilea, dar mașina cea mai populară din luna martie 2024 - Tesla Model Y - nu a pătruns nici măcar în top 20 în luna aprilie. Doar 9.329 unități din Tesla Model Y s-au vândut în aprilie (locul 26 în topul pe toate segmentele), o scădere cu 11% față de aprilie 2023. Trebuie spus, însă, că Tesla trece în continuare prin probleme pe lanțul de transport și furnizare din cauza blocadelor din porturile scandinave ce durează deja de aproape șase luni.

După primele patru luni ale anului, Dacia Sandero este cea mai bine vândută mașină din Europa, obținând victorii la acest capitol în lunile ianuarie și februarie. Totuși, sunt mărci cu mai multe modele în top 50 cum ar fi Toyota (șase modele), Skoda (cu cinci modele) sau Volkswagen cu patru modele, arată cifrele Dataforce.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri