Una din cinci persoane care lucreaza de acasa recunoaste ca petrece muncind o ora sau mai putin. Pe de alta parte, peste o treime dintre persoanele chestionate au declarat ca muncesc mai bine de 8 ore de acasa. Iata cateva sfaturi utile pentru acestia.

Astfel, 35% dintre persoanele intervievate au declarat ca lucreaza de acasa 8 ore sau mai mult, 40% sustin ca lucreza intre 4 si 7 ore, iar 8 procente au spus ca muncesc intre una si 4 ore de acasa, potrivit unui studiu realizat de CareerBuilder si preluat de Bunsinessinsider. In acelasi timp, 17% muncesc o ra sau mai putin cand lucreaza de acasa.

Iata cateva sfaturi care le pot face munca celor care lucreaza de acasa cat mai productiva oferite de Rosemary Haefner, vicepresedinte de resurse umane in cadrul CareerBuilder.

Pastreaza o rutina matinala normala. Fa un dus, ia micul dejun si puneti niste haine decente, exact asa cum faci cand pleci la birou.

Gaseste cel mai bun loc din casa pentru a lucra. Astfel, poti reusi sa fii deranjat cat mai putin.

Ramai in contact cu colegii tai
. Haefner povesteste ca atunci cand a inceput prima data sa munceasca de acasa, o zi pe saptamana, multi dintre colegi nu vroiau sa o deranjeze, considerand-o intr-una din zilele libere. Rezultatul a fost ca atunci cand a ajuns la munca toti s-au napustit asupra ei, facand-o sa se confrunte cu un mare volum de munca.

Planifica-ti pauzele. La birou, poti lua o scurta pauza atunci cand mergi la aparatul de apa. Trebuie sa incerci sa iei scurte pauze si acasa. Ultimul lucru de care ai nevoie este sa te simti ca un prizonier in propria casa.

Poti munci si intr-o cafenea. Haefner sfatuieste sa mergi intr-un astfel de loc pentru a fi alaturi de alti oameni care muncesc.

Sfaturile nu se aplica in cazul celor care muncesc mai putin de o ora pe zi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Limbajul trupului: 6 trucuri utile, dar greu de stapanit