Ultimele sondaje derulate pe BestJobs au urmarit sa identifice cati romani utilizeaza mobilul pentru a naviga pe Internet, ce siteuri acceseaza si daca sunt activi in cautarea unui loc de munca in acest mediu.

Astfel, potrivit sondajului, 58% dintre respondenti detin posibilitatea de a-si accesa internetul de pe telefon. 31% din ei apeleaza la aceasta facilitate tot timpul, iar 56% cateodata.

Intrebati care sunt principalele activitati pe care le realizeaza atunci cand navigheaza pe web de pe telefonul mobil, acestia au raspuns ca:

- 23% folosesc aceasta optiune in special pentru a-si verifica e-mailul
- 20% pentru a face diverse cautari
- 12% pentru a-si accesa conturile de pe retele sociale
- 12% pentru a citi stirile
- 11% pentru a cauta locuri de munca.

Dintre cei din urma, 14% obisnuiesc sa isi verifice alertele de joburi primite pe email, 8% acceseaza direct siteurile de recrutare si 3% apeleaza la aplicatii pe mobil ale acestor siteuri.

Citeste si:

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in ianuarie-februarie 2012, pe un esantion total de 4800 de respondenti.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,1 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: ihavenet.com