Femeile prefera ofertele de munca disponibile pe vase de croaziera, in timp ce barbatii opteaza pentru joburile din Austria si Belgia, potrivit site-ului de recrutare Tjobs.ro.

De asemenea, femeile au fost cele mai interesate de ofertele de munca din domeniul „personal medical si sanitar”, iar barbatii au preferat ofertele in transport si „reparatii / mecanica / service”.

Interesul romanilor fata de ofertele de munca din Austria a crescut cu peste cinci ori in luna noiembrie, romanii cautand si oferte din Congo sau Nigeria.

Platforma online Tjobs.ro insuma, la inceputul lunii decembrie 2012, 18.600 de locuri de munca in strainatate. 51 de domenii de activitate contin joburi vacante, disponibile in 41 de tari diferite.

Ofertele de munca in Marea Britanie au fost cele mai numeroase in luna noiembrie, fiind in crestere de 12% fata de luna octombrie.

"Agentiile de recrutare propun in primul rand contracte de munca sezoniere, reprezentand 48,28% din oferta totala, acest procent fiind cu 6 % mai mare decat in luna octombrie, datorita recrutarilor pentru sezonul de iarna si pentru ofertele de munca cu incepere de anul viitor. Oferta pentru munca necalificata a fost la un nivel putin mai ridicat fata de perioada anterioara, la fel ca si ofertele de munca destinate specialistilor".

Astfel, conform topului departamentelor cu oferte imediate de angajare din luna noiembrie, cele mai multe oferte se concentreaza pe departamentele "hoteluri / turism". Mai reduse in numar sunt posturile vacante de pe pozitiile sunt cele pentru personal medical si sanitar, agricultura / silvicultura / zootehnie, au pair / ingrijire copii si restaurant / catering.
Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri