Curricula pe care o pune la dispozitie MSM-Ratiu in cadrul programului sau de MBA cuprinde cursuri ca Behavioral Economics, Leadership Communication, Decision Making, Systemic Thinking, Business Ethics, Managing Entrepreneurial Business, Critical Thinking, Team & Individual Coaching.

Cursul de Systemic Thinking, sustinut de catre Khaled Wahba, este conceput astfel incat sa le permita cursantilor sa inteleaga si sa observe dinamica si interdependenta problemelor recurente din zona de business, precum si sa ia decizii eficiente pentru afacerea lor, in situatii critice.

Cursul dedicat eticii in afaceri, Business Ethics, sustinut de Steven Van Groningen, presedinte si director executiv la Raiffaisen Bank, este conceput ca un curs interactiv, folosind modelul dezbaterilor deschise si in care vor fi analizate atat situatii si studii de caz internationale cat si locale.

In cadrul cursului de Leadership Communication, cursantii despre leadership, branding personal si despre rolul discursului persuasiv si pozitionarii unui business in piata. Acest curs este sustinut de catre Cosmin Alexandru, managing partner la firma de consultanta in comunicare si marketing, B&P Brandivia.