31 Martie 2014

Top On The Move: primavara aduce schimbari masive in companii de top



Odata cu venirea primaverii si vremea frumoasa de afara, companiile au dezghetat posturile si au efectuat o serie importanta de schimbari in randul managerilor. WALL-STREET.RO ti le prezinta pe cele mai importante.

Calin Biris pleaca de la Trilulilu si devine partener business intr-o agentie de marketing

Calin Biris, marketing manager la Zonga si Trilulilu, a parasit saptamana aceasta Trilulilu.ro, dupa sapte ani de zile, devenind partener de business si digital director in agentia de marketing Loopaa, conform lui Biris.

Incepand din martie, el a devenit partener de business si digital director in agentia clujeana Loopaa, companie cu 15 angajati. Compania este condusa de Victor Gavronschi, cel care a si fondat-o, in urma cu un an. El a fost director de marketing Inter Cars Romania.


Fiica lui Copos preia conducerea firmei care detine hotelul Hilton

Alexandra Copos, fiica lui George Copos, a preluat functia de presedinte-director general pe care acesta o detinea la Athenee Palace, firma care detine hotelul Hilton, dupa ce omul de afaceri a fost incarcerat marti dupa ce instanta l-a condamnat la 3 ani si 8 luni de inchisoare.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de Valori, unde Athenee Palace este listata, Consiliul de Administratie al firmei s-a reunit marti si a votat numirea Alexandrei Copos ca presedinte-director general, dupa ce tatal sau a demisionat din aceasta functie.

Anterior, Alexandra Copos era vicepresedinte al Consiliului de Administratie al firmei.


Samsung il numeste pe Victor Armaselu in functia de director al diviziei Consumer Electronics la nivel local

Samsung Electronics Romania l-a numit pe Victor Armaselu in functia de director al diviziei Consumer Electronics din cadrul companiei.

Pana in prezent, Victor Armaselu (43 de ani) a coordonat Departamentul de produse Audio-Video al Samsung Electronics Romania. In luna februarie, acesta a acceptat provocarea de a se ocupa de dezvoltarea departamentului Consumer Electronics, conducand acum activitatea Departamentelor Audio-Video, Aparatura Electrocasnica si IT.

Inainte de a se alatura echipei Samsung Electronics Romania, Victor Armaselu si-a dezvoltat expertiza in domeniile: vanzari si distributie, key accounts management, trade marketing si managementul relatiilor cu clientii, ocupand cu succes functii comerciale de top management si antreprenoriat in diferite industrii, printre care Chemicals B2B – manager regional Loctite in cadrul Henkel Romania, Automotive – director corporate sales la Importatorul Volvo Cars, FMGC – director vanzari, director trade marketing, vicepresedinte vanzari, distributie si trade marketing in cadrul SABMiller (Ursus Breweries), dar si un parcurs antreprenorial pentru o companie de consultanta manageriala.


Policolor il numeste pe Bogdan Jambori in functia de director al diviziei de vopsele Klar Professional

Policolor, unul dintre cei mai mari producatori de lacuri si vopsele de pe plan local, l-a numit pe Bogdan Jambori in functia de director al diviziei de vopsele auto Klar Professional.

Bogdan Jambori are o experienta de peste 17 ani ca manager de vanzari in sectorul lacurilor si vopselelor destinate sectorului auto si industrial. La conducerea Klar Professional el va fi responsabil de construirea strategica si comerciala a singurului producator local de lacuri si vopsele auto si va coordona activitatile de dezvoltare de produse, vanzari si operatiuni.


Compania farmaceutica MSD Romania are un nou director general

Merck & Co, cunoscuta in afara Statelor Unite si Canadei sub numele MSD, l-a numit pe Fabrizio Giombini in functia de director general al filialei sale din Romania, incepand cu 1 februarie 2014.

Giombini are o experienta de peste 25 de ani in industria farmaceutica, incepandu-si cariera la Merck & Co., Inc. (MSD), in 1989, in Italia, in calitate de reprezentant regional. De atunci nu a mai parasit organizatia.

In cadrul Merck, a ocupat diferite pozitii in SUA si regiunea EMA, iar noua sa numire in functia de director general in Romania vine dupa 3 ani si 8 luni petrecuti in Italia, ca director executiv al departamentului de afaceri asistenta primara. Expertiza sa in industria farmaceutica l-a ajutat sa obtina rezultate incontestabile de-a lungul carierei.


D-Link il numeste pe Laurentiu Trocan in functia de director de vanzari

Incepand cu acest an, Laurentiu Trocan (foto) este noul country sales manager al D-Link Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de retelistica din Romania, luand locul lui Mihai Marcu, fostul director de vanzari al companiei.

In noul sau rol, Laurentiu Trocan va fi responsabil de coordonarea operatiunilor companiei pe piata din Romania, dezvoltand strategii de marketing si vanzari atat pentru sectorul de business, cat si pentru consumatorii individuali

.Laurentiu Trocan are o vasta experienta in vanzari, in domenii precum IT, telecomunicatii, dar si in cel medical. Anterior colaborarii cu D-Link Romania, Trocan a coordonat activitatile de marketing, vanzari si dezvoltare de business din cadrul companiei Softelligence Romania. De asemenea, a detinut functia de director de marketing si vanzari pentru Medicover. Din 2004, timp de 3 ani, Laurentiu Trocan a fost director de vanzari in cadrul Adecco IT Romania.


Lufthansa are un nou manager pentru Romania

Lufthansa Group, din care fac parte operatorul aerian elvetian Swiss, compania germana low-cost Germanwings si operatorul aerian austriac Austrian Airlines, a numit un nou general manager pentru Romania si Moldova, incepand din februarie.

Antonio Tassone, cu o experienta de 15 ani in cadrul grupului aerian, va coordona activitatile comerciale in Romania si Moldova.

Tassone si-a inceput parcursul in cadrul Grupului Lufthansa in 2000, in Franta si a devenit, la scurt timp, Global Corporate Key Account Manager Lufthansa (2001).


Mihai Bordeanu, Dacia, promovat director de marketing pentru 4 piete

Mihai Bordeanu a fost numit de la 1 martie director de marketing al Grupului Renault pentru marcile Dacia si Renault, pe pietele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru si Malta, perimetru geografic denumit in interiorul grupului North Territory.

Mihai Bordeanu(39 ani) este absolvent al Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si are o experienta de 16 ani in marketing. Si-a inceput cariera in domeniu la Reckitt Benckiser, in departamentul de marketing. Ulterior a lucrat la agentia de publicitate Lowe Lintas, ca account executive, iar mai apoi, la Danone, ca brand manager, senior brand manager si marketing manager.


Compania care detine Romsys a numit CEO un fost manager Siemens

Vincent Sabot a fost numit in functia de Chief Executive Officer al New Frontier Solutions GmbH, incepand cu 1 februarie 2014. New Frontier Solutions face parte din New Frontier Group, lider pe piata de IT&C din Europa Centrala ºi de Est, avand subsidiare in 17 tari, printre care si Romsys, in Romania.

In calitate de CEO al New Frontier Solutions, Vincent Sabot face parte din echipa de conducere a New Frontier Group si va fi responsabil cu coordonarea afacerilor companiei in domeniul solutiilor de business pentru Europa Centrala si de Est, Rusia, Polonia si Turcia.

Inaintea acestei functii, Vincent Sabot a fost Chief Operating Officer (COO) si Managing Director in cadrul Siemens Convergence Creators, o companie detinuta de Siemens. In diferitele functii ocupate anterior acesteia, absolventul Universitatii ENSEEIHT din Toulouse s-a ocupat, printre altele, de conducerea diviziei Portfolio & Business Development Service Industry in cadrul Siemens IT Solutions & Services, gestionarea echipei din divizia Managed Services a Nokia Siemens Networks si a fost CEO al Siemens Networks in Maroc. Vincent Sabot si-a inceput cariera in 1996 la Alcatel, unde a ocupat diferite functii pana in 2005.


Dacia si Renault au un nou director de marketing

Marcile Dacia si Renault vor avea de la inceputul lunii aprilie un nou director de marketing, pe Ionut Gheorghe, care il va inlocui pe Mihai Bordeanu, numit de la 1 martie director de marketing al grupului Renault pentru marcile Dacia si Renault, pe pietele din Marea Britanie, Irlanda, Cipru si Malta.

Ionut Gheorghe s-a alaturat echipei Renault Romania in anul 2006. El are o experienta de 19 ani in domeniile de marketing si comunicare. Gheorghe face parte dintre managerii Renault Romania cu un parcurs international. El a revenit in Romania dupa ce a condus, din Elvetia, operatiunile de marketing ale marcii Infiniti in segmentul crossover pentru perimetrul geografic care cuprinde Europa, Africa si Orientul Mijlociu (EMEA).


Sorin Ioan Blaga preia conducerea agentiei Wave Division

Sorin Ioan Blaga, fostul director de marketing al Rompetrol si Philip Morris Romania si Bulgaria, este noul managing director al Wave Division, una dintre cele mai mari agentii de implicare a consumatorului de pe piata locala, cu afaceri de 4,26 milioane de euro in 2012.

Blaga este responsabil de elaborarea planului de afaceri, a strategiei de marketing si vanzari si este direct implicat in dezvoltarea afacerilor companiei si relatia cu partenerii si clientii grupului Wave Division.


Victor Avram este noul country manager al Gemius in Romania si Moldova

Victor Avram a fost numit country manager al agentiei de cercetare Gemius in Romania si Moldova. El il inlocuieste pe Catalin Emilian incepand cu luna martie.

Cu peste 11 ani de experienta in industria media din Romania, Victor Avram se alatura echipei Gemius in calitate de country manager pentru birourile din Romania si Moldova.

De-a lungul timpului, a activat in mai multe sectoare ale pietei online din Romania: in agentii ca McCann si ZenithOptimedia, la advertiseri ca Vodafone si Fundeal.ro si in cercetare la Ipsos Interactive Services. De asemenea, a oferit consultanta in online marketing pentru diversi clienti care isi infiintau sau isi dezvoltau afacerile online. La Gemius va conduce echipele din Romania si Moldova, inlocuindu-l pe Catalin Emilian, care a hotarat sa paraseasca Gemius dupa 7 ani de activitate pentru a coordona alte operatiuni in zona publicitatii online.


GSK Romania are un nou director general

Compania farmaceutica GSK Romania va avea din 1 aprilie un nou director general, Barbarei Cygler, care il va inlocui pe Pascal Prigent, numit vicepresedinte Vaccines Commercial Strategy al GSK US Pharmaceuticals.

Cu o experienta de peste 15 ani in industria farmaceutica, Barbara Cygler (41 de ani) s-a alaturat GSK Romania in aprilie 2012 in rolul de Business Unit Director pentru divizia Retail, ulterior fiind numita Specialty Care Business Unit Director.

Anterior venirii in Romania, Barbara a avut diverse roluri in GSK Franta (incepand cu 2007), precum Respiratory&Osteoporosis Marketing Director, Sales Director Retail si Marketing & Sales Director Primary Care. Inainte de a se alatura GSK, ea a lucrat in companii farmaceutice mari, in diverse arii terapeutice precum tromboza si aterotromboza.


Mazars si-a adus un partener pe taxe cu experienta de 15 ani in PwC

Mazars Romania isi extinde echipa de parteneri prin recrutarea lui Edwin Warmerdam, consultant fiscal cu o experienta de 15 ani doar in cadrul PwC. Mazars precizeaza ca prin aceasta mutare isi consolideaza pozitia in cadrul comunitatii de afaceri olandeze.

Edwin Warmerdam este cetatean olandez, stabilit in Romania din 1998. El a lucrat timp de 15 ani la PricewaterhouseCoopers in Olanda si Romania (pana in 2006). Ulterior a ocupat pozitii de conducere cheie in domeniul corporativ imobiliar. Din cei peste 23 de ani de experienta profesionala in domeniul fiscal si financiar, 16 ani au fost dedicati activitatii din Romania. La Mazars va fi partener pe zona de taxe.


Mihai Boldijar a fost numit director general Bosch in Romania si Bulgaria

Mihai Boldijar a fost numit, la inceputul acestui an, director general al companiei Robert Bosch SRL si reprezentantul concernului german Bosch in Romania si Bulgaria, inlocuind-o in aceasta pozitie pe Brigitte Eble, care a iesit la pensie.

"Urmatorii ani vor continua sa fie foarte importanti pentru compania noastra, deoarece ne vom consolida pozitia in regiune, Romania devenind o locatie din ce in ce mai importanta si puternica pentru grupul Bosch. Anul trecut, fabrica de la Blaj a fost extinsa cu inca o unitate de productie, iar la Cluj a fost deschis primul centru de cercetare si dezvoltare. Inaugurarea oficiala a noii fabrici de la Cluj va avea loc la inceputul lunii mai", a declarat noul director general al Robert Bosch, intr-un comunicat.

Boldijar (53 de ani) s-a alaturat companiei Bosch in anul 1995, unde a detinut mai multe pozitii, ultima fiind cea de director regional al diviziei Automotive Aftermarket pentru regiunea ASEAN.


Eugen Serbanescu va fi noul director general al Alcatel-Lucent Romania

Incepand de la 1 aprilie 2014, Eugen Serbanescu va fi noul director general pentru Alcatel-Lucent Romania. Eugen Serbanescu isi va asuma responsabilitatea administrarii si gestionarii operatiunilor curente ale companiei in Romania, precum si directia strategica si comerciala pe care compania o va avea in Romania.

Eugen Serbanescu are o experienta de peste 18 de ani in sectorul telecomunicatiilor. Inainte de a se alatura echipei Alcatel-Lucent in Romania, Eugen Serbanescu a detinut functiile de regional sales director Central and Eastern Europe pentru Info Vista si director sales and business development Central and Eastern Europe pentru Tekelec.


Un fost manager Hilton preia Radisson Blu

Un fost manager general al hotelului Hilton se intoarce in Bucuresti la conducerea hotelului Radisson Blu. Astfel, Bert Fol a declarat ca are ca prioritati consolidarea pozitiei de lider pe piata locala, cresterea cotei de piata mentinerea standardelor cu care au fost obisnuiti clientii hotelului de cinci stele.

Bert Fol a condus Hotelul Hilton din Bucuresti intre 2003 si 2005, iar acum vine de pe o pozitie de conducere la Marriott Royal Aurora in Moscova in ultimii cinci ani. Fol il va inlocui pe Yilmaz Yildirimlar, care a fost promovat ca director regional Park Inn by Radisson in Rusia, dupa aproape cinci ani in Bucuresti.

Noul manager Radisson Blu are o experienta de peste 30 de ani in domeniul hotelier, iar timp de 22 de ani a fost director general in cadrul mai multor lanturi hoteliere internationale.




Citeste si