Deficitul de talente se manifesta din ce in ce mai pregnant indiferent de tara sau de industrie. Companiile incearca sa gaseasca solutii pentru aceasta amenintare la adresa bunului mers al afacerii, dar, cum si gradul de imbatranire a populatiei reprezinta o problema stringenta, semnele de intrebare sunt cu atat mai mari.

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro miercuri, 28 mai.

Totusi, aceasta situatie poate reprezenta o oportunitate pentru femei de a obtine un job in domenii considerate ca fiind preponderent ale barbatilor.

Editia 2013 a studiului Manpower privind Deficitul de Talente ne arata ca in Romania 54% dintre angajatori au raportat dificultati in ocuparea pozitiilor deschise, valoare cu 9 puncte procentuale mai mare fata de cea din 2012 si cu 28 de puncte procentuale peste media regionala (EMEA).

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.

Citeste si:
Abonamentul la dentist, cel mai nou beneficiu extrasalarial
Abonamentul la dentist, cel...

Sursa foto: Candidati la un job/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
1 din 2 firme va angaja in 2020. Romania are nevoie de 1 mil. angajati