Patru secrete care iti aduc pe tava job-ul dorit

Te-ai intrebat cum se diferentiaza cei care aplica la un post si il si obtin? Jurnalista Lynn Andriani a compilat pentru „Huffington Post” cateva secrete care iti aduc pe tava slujba pe care ti-o doresti, fie ca e vorba de cum comunici online sau de pachetele de bonusuri disponibile la anumite companii. Iata ce fac si ce nu fac cei carora li se ofera slujba dorita:

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro miercuri, 28 mai.

Secretul nr. 1. Nu se bizuie pe site-urile cu anunturi de job-uri

E un dat ca, in zilele noastre, orice cautare a unei slujbe incepe in mediul online. Studiul despre comportamentul candidatilor realizat de CareerBuilder in 2013 arata ca 80% dintre cei care isi cauta un job utilizeaza siteurile cu anunturi de slujbe. Adevarul este insa ca multe din job-urile afisate pe aceste site-uri au fost deja atribuite, spune Nicole Williams, consilier de cariera la LinkedIn. Doar 18% din angajarile de persoane din afara companiei pot fi atribuite site-urilor cu anunturi de job-uri, potrivit site-ului de recrutare CareerXroads.

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro.

Citeste si:
Peste o jumătate de milion de aplicări la joburi în luna februarie
Peste o jumătate de milion de...

Sursa foto: Candidati la un job/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri