Sa lucrezi in IT inseamna mai mult decat sa ai un salariu de cel putin 600 de euro ca junior si peste 1.000 de euro cu cativa ani de experienta. Companiile de profil au inceput sa recompense angajatii cu sume incitante doar daca recomanda un posibil angajat potrivit.

Acest lucru face si compania de software romaneasca Avangate, care de mai bine de un an de zile recompenseaza angajatii din programare cu cate 1.000 de dolari pentru recomandarile facute.

"Efortul in Avangate este de a aduce oameni la discutii pentru ca multi dintre programatori sunt tinuti de alte companii in conditii bune", sustine Madalina Teodorescu, directorul de resurse umane al Avangate.

Toate pozitiile sunt postate atat online, cat si in sediu, iar fiecare pozitie are atasata si recompensa pentru recomandare. "De exemplu, recomandarea unui programator este recompensata cu 1.000 de dolari. Chiar vrem sa motivam oamenii sa ne recomande candidati. Cred ca multe companii au astfel de programe, fiecare il aplica diferit. Programul il avem de un an si ceva. Inseamna un cost mai mic fata de apelarea la o companie de recrutare", explica Madalina Teodorescu.

30% din angajarile in programare facute in ultimele luni au fost prin recomandari

Asa ca in Avangate 30% din angajarile in programare facute in ultimele luni au fost prin recomandari. Angajatul ideal pentru Avangate trebuie sa se potriveasca din punctul de vedere al competentelor tehnice si soft skills, sa se potriveasca cu cultura organizatiei si cu mediul informal din companie.

"Pozitiile pentru care recrutam studenti sau proaspat absolventi sunt in general in zona financiara, iar in zona tehnica, programatori, product manageri, solutions architecti, cautam oameni cu experienta de 3-5 ani. Este foarte greu sa inglobam juniori in cadrul dezvoltarii solutiilor Avangate, din cauza nivelului mare de complexitate. Si atunci avem nevoie de oameni cu experienta. Avem nevoie mereu de resurse care sa ne ajute sa crestem cu doua cifre in fiecare an si atunci este nevoie de oameni care sa sustina cresterea aceasta rapida a business-ului", mai spune Teodorescu.

Chiar si asa, directorul de HR sustine ca cel mai greu este sa convinga oamenii sa vina la interviu. "Efortul in Avangate este de a aduce oameni la discutii pentru ca multi dintre programatori sunt tinuti de alte companii in conditii bune, dar odata ce vin la discutii cu noi si afla mai multe despre produsele pe care le facem, despre tipul proiectelor, felul in care lucram aici si oportunitatile pe care le au, atunci totul devine mult mai usor, foarte rar se intampla ca cineva sa se intoarca din drum. Din momentul in care are loc discutia, in general nu dureaza mai mult de doua saptamani pana la oferta », explica Madalina Teodorescu.

De la inceputul anului, Avangate a angajat 40 de oameni si mai are inca 20 de pozitii deschise, din care 15 pentru Romania. In prezent, in Avangate lucreaza 130 de persoane, din care 30 sunt programatori, iar dintre acestia patru sunt fete.

Avangate este o companie romaneasca fondata in 2006 de antreprenorul Radu Georgescu, cu sediul central in Amsterdam, Olanda. In prezent, compania este unul dintre liderii pietei de solutii de eCommerce pentru producatorii de software si solutii Cloud. In octombrie 2013, Avangate a fost cumparata de compania Francisco Partnerso entitate de private equity din SUA axata pe tehnologie.

Citeste si HR Manager Avangate: Programatorii juniori se asteapta la salariu de 700-800 de euro. Nu vrem sa vedem oameni care se duc la Politehnica pentru a obtine mai usor un job.

Sursa foto: Candidat angajat/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri