In ultimii ani, pretentiile salariale ale tinerilor sunt tot mai mari si mai diverse. In ciuda faptului ca angajatorii ofera, pe langa salarii, si o multime de beneficii (abonamente medicale, program flexibil de lucru, cursuri de dezvoltare personala, tichete valorice si facilitati sportive si de recreere), tinerii nu sunt foarte interesati de ele. Exista insa si exceptii.

"In general, asteptarile cu care vin candidatii sunt cu 20-30% mai mari decat ceea ce au in jobul actual, daca ne referim strict la pachetul salarial. In ciuda diverselor beneficii, de cele mai multe ori salariul conteaza cel mai mult. Totusi, dintre beneficiile oferite, sunt cateva pe care le apreciaza in mod deosebit. Spre exemplu, multi fiind tineri parinti apreciaza oferirea de catre companie a abonamentelor medicale pentru copii. Totodata, angajatii cei mai tineri apreciaza parcarea securizata pentru biciclete, implicarea companiei in diverse programe sportive sau chiar de gatit. Dar, cu certitudine, de la un nivel salarial in sus mult mai importante raman proiectul la care lucreaza si echipa, dar si perspectivele de dezvoltare", a declarat pentru wall-street.ro, Madalina Teodorescu, HR Manager Avangate.

Cerintele tinerilor legate de locul de munca nu se refera doar la oferta financiara. La fel de importante pentru ei sunt mediul de lucru, relatia cu colegii, feedback-ul din partea sefului.

"In cazul nostru, oamenii tineri pe care ii avem in echipa ne-au invatat sa fim mai directi in abordare si sa venim cu raspunsuri relevante la nevoile lor. Prefera lucrurile simple, rapide si vor sa vada rapid rezultate si de aceea am schimbat procese de HR astfel incat ei sa primeasca feedback mai rapid, sa poata creste mai rapid. De exemplu, am scurtat perioada minima pe care cineva o poate petrece intr-un rol de junior pana sa poata promova intern", a explicat managerul de resurse umane.

Sursa foto: Dreamstime.com