Romania va avea primul curs online deschis de MBA din Europa de Est

Romania va avea primul Massive Online Open Course (MOOC – curs online deschis) din Europa de Est, produs de Maastricht School of Management Romania. Cursul poate fi parcurs gratuit din 4 noiembrie pe platforma europeana iversity.org (din Germania), unde va dura timp de sase saptamani.

Cursul Critical Thinking – Reason and Fair Play in Communication (Gandire critica – Ratiune si fair play in comunicare), dinsponibil in limba engleza, va fi gratuit si va avea subtitrare optionala in limba romana. Inscrierile pe platforma iversity.org vor incepe in jurul datei de 30 septembrie. Cursul este tinut de Radu Atanasiu, titularul catedrei de Critical Thinking de la programul Executive MBA al MSM Romania.

"Sper sa reusesc cu acest curs sa generez comportament, convingeri si discurs bazate pe ratiune, care sa contrabalanseze deciziile si dezbaterile bazate pe emotii, pe instinct sau pe pre-judecata. Stiu ca lumea vrea sa plece si cu ceva deprinderi practice, asa ca am axat o parte din curs spre comunicare, cu teme practice de genul structurarii unei prezentari sau a unui eseu argumentativ", spune titularul cursului, Radu Atanasiu.

Cursurile online gratuite de tip MOOC au ajuns in 2014 la milioane de utilizatori. Astfel, pe platforma iversity se gasesc acum zeci de cursuri, cu teme variate, de la genetica la filozofie politica si gamification, predate de profesori de la universitati din Berlin, Florenta, Cambridge si, incepand din 4 noiembrie, si din Bucuresti.

"Educatia universitara este in fata unei provocari neobisnuite. Cunostintele au devenit ubicui si aproape gratuite. Rolul universitatii nu mai e, deci, de a disemina informatie, ci cunoastere, capacitatea de a pune informatiile la lucru intr-un mod activ, pentru un scop util. Pentru asta e nevoie de oameni care gandesc inspre cautarea adevarului, inteleg legaturile dintre fenomene si isi folosesc ratiunea pentru a lua deciziile potrivite. Disciplina de care e nevoie pentru asta e cea numita «gandire critica» si de aceea MSM Romania o pune, cu titlu gratuit, la dispozitia tuturor tinerilor romani care vor sa-si desavarseasca pregatirea profesionala, fie ea academica sau de formare continua. Suntem mandri sa contribuim, in acest fel, la dezvoltarea educatiei din Romania", sustine Adrian Stanciu, decan la Maastricht School of Management.

Citeste si:
De ce este criza pandemică momentul perfect pentru a începe un MBA
De ce este criza pandemică...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Maastricht School of Management Romania este prezenta pe piata autohtona cu program de Executive MBA, cu mai multe programe de training executiv si pregateste lansarea unei facultati economice axata pe antreprenoriat.

Sursa foto: Persoana care lucreaza la laptop/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri