Cele 100 de companii care participa la targul de joburi Angajatori de Top, organizat la Sala Palatului din Bucuresti, au 4.000 de oferte de munca si salarii care incep de la 300 de euro pentru juniori, 700-1.000 de euro pentru candidatii cu nivel mediu de experienta si 1.000-1.500 de euro pentru seniori.

Salariile variaza in functie de nivelul de experienta si aria de activitate.

Astfel, 41% dintre joburi sunt pentru candidatii entry-level, 39% dintre joburi pentru persoanele cu nivel mediu de experienta, iar 20% dintre pozitii sunt adresate candidatilor seniori, cu peste 5 ani experienta, persoane care sunt in cautarea unei pozitii ce presupune coordonarea unui departament sau a unei echipe, arata un comunicat Catalyst Solutions.

Potrivit unui studiu hipo.ro, 74% dintre angajatori estimeaza o crestere a numarului de angajati din companie in 2015 fata de anul trecut. In ceea ce priveste criteriile care vor conta in selectia si recrutarea viitorilor angajati, 40% dintre companii considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor. In privinta candidatilor seniori, o treime dintre angajatori considera ca experienta relevanta pe o pozitie anterioara este cel mai important criteriu.

La capitolul abilitati "soft skills" in top 5 cele mai apreciate de catre angajatori sunt: orientarea catre rezultate, abilitatile de comunicare, flexibilitatea si adaptabilitatea, proactivitatea si capacitatea de a lucra bine in echipa.

O parte dintre companiile prezente in aceasta primavara la Angajatori de Top Bucuresti participa pentru prima data in cadrul evenimentului, iar printre acestea sunt eMag, KFC, Brico-Depot Romani, PayU, UPA Solutions, Gopet Romania, ADP Group, Societe Generale European Business Services, Blue Point, Zepter International Romania, Softwire, Sien, EveryMatrix, Global Market Solutions.

Romania, cea mai scazuta rata...
Citeste si: Romanii, cea mai scazuta rata de participare la programe de invatare

Sursa foto: Bani/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Opt din zece angajati romani cred ca jobul lor e valoros