David Politis, CEO al companiei de software in cloud BetterCloud, a declarat ca pentru a afla daca un candidat isi doreste cu adevarat o pozitie si daca ce isi doresc in cariera se potriveste cu acel job si cu compania, adreseaza urmatoarea intrebare “Care ar fi jobul visurilor tale daca ai putea face orice ti-ai dori?”.

Ulterior, managerul adreseaza intrebarea “De ce nu faci deja acel lucru?”, precizand ca aceste doua intrebari spun multe despre pasiunile si temerile candidatului, scrie Business Insider.

Apoi, in cadrul interviului, managerul cere detalii despre prioritatile candidatului si experienta. “Ce iti place in fiecare zi la locul de munca si ce urasti sa faci?”, este de asemenea o intrebare adresata candidatului.

Citeste si:

Managerul considera ca in prezent multe companii isi doresc “sa vanda anumite roluri”.

“Obisnuiam sa fac acelasi lucru la inceputul carierei si am invatat ca acesta strategie esueaza de fiecare data. Atat candidatul cat si angajatorul ar trebui sa discute despre partile bune si despre cele mai putin placate ale jobului respective pentru a ajunge la un rezultat pe termen lung si astfel se vor evita surprizele de pe parcurs”, sfatuieste Politis.

Sursa foto: Om cu lupa, Shutterstock