Cu ce salarii sunt remunerati angajatii din domeniul momentului, IT-ul

Mii de locuri de munca sunt disponibile in orice moment pentru specialistii in domeniul IT&C, categoria cea mai cautata de catre angajatori in prezent. Din acest motiv, candidatii au variante la angajare, iar cand aleg o companie principalul criteriu este salariu, care ajunge si la 3.500 de euro pentru cei cu experienta, potrivit conform studiului IT&C Talent Map 2015, realizat de Brainspotting, companie de recrutare in domeniul tehnologiei.

Astfel, salariile in domeniul IT&C incep de la 500 de euro pe luna pentru juniorii fara experienta in domeniul software si administrare de retea. Angajatii entry-level care se angajeaza ca dezvoltatori de software au un salariu de pornire care incepe de la 750 de euro.

In domeniul software cel mai bine castiga seniorii, categorie pentru care remuneratiile urca pana la 3.000 de euro pe luna.

Pe langa pozitiile clasice din domeniul IT, avem si cele mai recente si mai cautate specializari, precum tehnologii mobile si Big Data.

Citeste si:
UE propune amendarea celor care nu respectă transparentizarea...
Comisia Europeană propune...

Astfel, un dezvoltator junior de soft pentru tablete si smartphone-uri care ruleaza pe sistemul de operare iOs sau Android poate castiga intre 500 si 700 de euro, in timp ce remuneratia unui senior urca pana la 3.000 de euro.

Salariile pentru dezvoltatori Mac iOS incep si Big Data de la 1.100 de euro si ajung pana la 3.500 de euro pe luna.

Pe langa salariu, angajatii din domeniul IT&C isi doresc sa primeasca la locul de munca si alte beneficii, precum asigurare medicala (64%), traininguri (46%), program flexibil (43%), tichete de masa (25%), zile libere de sarbatori (22%), abonamente la sala de sport (16%), prime de vacanta (14%).

Citeste si:
Peste o jumătate de milion de aplicări la joburi în luna februarie
Peste o jumătate de milion de...

In industria de IT&C lucreaza in jur de 100.000 de oameni, conform datelor Brainspotting.

Sursa foto: IT-ist, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri