Astfel, salariile in domeniul IT&C incep de la 500 de euro pe luna pentru juniorii fara experienta in domeniul software si administrare de retea. Angajatii entry-level care se angajeaza ca dezvoltatori de software au un salariu de pornire care incepe de la 750 de euro.

In domeniul software cel mai bine castiga seniorii, categorie pentru care remuneratiile urca pana la 3.000 de euro pe luna.

Pe langa pozitiile clasice din domeniul IT, avem si cele mai recente si mai cautate specializari, precum tehnologii mobile si Big Data.

Astfel, un dezvoltator junior de soft pentru tablete si smartphone-uri care ruleaza pe sistemul de operare iOs sau Android poate castiga intre 500 si 700 de euro, in timp ce remuneratia unui senior urca pana la 3.000 de euro.

Citeste si:

Salariile pentru dezvoltatori Mac iOS incep si Big Data de la 1.100 de euro si ajung pana la 3.500 de euro pe luna.

Pe langa salariu, angajatii din domeniul IT&C isi doresc sa primeasca la locul de munca si alte beneficii, precum asigurare medicala (64%), traininguri (46%), program flexibil (43%), tichete de masa (25%), zile libere de sarbatori (22%), abonamente la sala de sport (16%), prime de vacanta (14%).

In industria de IT&C lucreaza in jur de 100.000 de oameni, conform datelor Brainspotting.

Sursa foto: IT-ist, Shutterstock