Enel Romania l-a numit pe Alessandro Sverzut in functia de Chief Financial Officer (CFO). Acesta va raspunde de activitatile financiare, contabile, fiscale, de control al riscurilor si de planificare si control, ale grupului Enel in Romania.

Sverzut o inlocuieste pe Monica Hodor, care a fost recent promovata director de planificare si control in cadrul liniei de business Infrastructura Globala si Retea a grupului Enel.

Alessandro Sverzut (49) are o experienta de 20 de ani in functIi de conducere in departamente financiare. Inainte de a se alatura Enel Romania, acesta a fost director Procese si Sisteme de Control la Enel Holding, iar intre 2007 si 2011, a condus departamentul financiar al Enel Franta, in calitate de CFO pentru operatiunile grupului din Franta si Belgia. El detine o diploma in Economie de la Universitatea din Trieste.

In noul sau rol Monica Hodor va raspunde de coordonarea activitatii de control financiar a companiilor de distributie din grup in Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, Romania si Spania. Cu o experienta de peste doua decenii, Hodor este un expert in economie si detine diplome de master in Finante si Banci de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si in Inginerie Aerospatiala de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Compania Enel, prezenta din 2005 pe piata din Romania, are peste 3.100 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie.

Citeste si:
Enel plasează obligațiuni de 3,4 miliarde de euro pe piețele americane
Enel plasează obligațiuni de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri