Tarifele aprobate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) pentru compania Enel respecta principiile prevazute de legislatie, sunt tehnic si legal argumentate, profesionist intocmite si nu favorizeaza niciun operator, potrivit institutiei.

"Documentele invocate in spatiul public cu privire la tarifele aprobate de ANRE pentru ENEL respecta principiile prevazute de legislatia primara in vigoare, sunt tehnic si legal argumentate, profesionist intocmite si nu favorizeaza niciun operator sau companie din domeniul reglementat de ANRE, inclusiv societatea ENEL", potrivit unui comunicat al ANRE.

Procurorii anticoruptie i-au retinut, joi, pe vicepresedintele ANRE, Claudiu Dumbraveanu, si pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la ElectroAlfa International, acuzati de luare de mita, alaturi de Florin Gugu, director in Enel, pentru dare de mita. In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, Dumbraveanu a pretins si a obtinut de la Gugu, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru ElectroAlfa International, al carei asociat este Ciubotaru, potrivit Mediafax.

Foloasele necuvenite constau in atribuirea a doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199 lei, in schimbul indeplinirii, de catre Dumbraveanu a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 si 3 octombrie 2013, a unor interventii, in virtutea functiei, pentru avantajarea intereselor Enel, si anume: micsorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%, majorarea unui spor de eficienta de la 25% la 50% si informarea Enel despre faptul ca un control nu avea la baza o reclamatie, ci era in programul anual de control.

"ANRE coopereaza cu institutiile statului abilitate in privinta elucidarii tuturor aspectelor care tin de presupusele invinuiri legate de activitatea domnului Claudiu Dumbraveanu", potrivit comunicatului.Institutia mentioneaza ca este preocupata de evolutia costurilor energiei furnizate clientilor finali si implicit a facturii, precum si de sanctionarea eventualelor abateri ale operatorilor din sectorul energetic.

ANRE arata ca anul trecut Directia Generala Control a institutiei a efectuat 1.267 de controale, inclusiv la Enel, in urma carora au fost intocmite 386 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, fiind aplicate amenzi in cuantum total de 7,42 milioane de lei. Enel Romania, din grupul italian de utilitati Enel, cuprinde mai multe firme cu activitati de productie, distributie si furnizare a energiei. Enel a cumparat de la stat, in 2005, companiile de distributie si furnizare a electricitatii Electrica Banat si Electrica Dobrogea. In 2008, compania a preluat si Electrica Muntenia Sud, care alimenteaza cu energie Bucurestiul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri