Nu accepta orice job care apare la orizont. Cu atitudinea potrivita poti gasi locul de munca ideal pentru tine. Dincolo de a fi o simpla dorinta, este datoria ta fata de propria persoana sa obtii jobul potrivit. Nu iti irosi potentialul lucrand pentru o companie care te tine in loc.

Probabil ca si tie iti este cunoscut momentul acela in care te lasi purtat de val; problema apare atunci cand privesti cu aceeasi indulgenta si directia in care te indrepti pe plan profesional. Ca sa nu te trezesti intr-o zi ca de fapt cariera ta nu este tocmai cea la care ai visat trebuie sa adopti o anumita strategie. Iata cativa pasi care te ajuta sa obtii jobul mult dorit.

1. Apeleaza la introspectie

Dezvoltarea profesionala presupune sa stii cu certitudine ceea ce vrei de la un job. Gandeste-te la modul in care abilitatile si valorile tale rezoneaza cu cerintele locului de munca care te atrage cel mai mult. Afla ce anume iti stimuleaza motivatia si cum poti face o meserie din lucrurile care te pasioneaza cel mai mult.

2. Fa pasi mici

Stii si tu ca orice inceput de drum este greu, mai ales in ceea ce priveste cariera. Chiar daca este bine sa iti setezi anumite obiective, nu te astepta sa iti atingi telurile din prima: ai rabdare cu fiecare pas mic pe care il faci.

Iti trebuie multa perseverenta ca sa investesti timp si efort in pregatirea necesara. Si cu ce incepi mai intai? Inscrie-te la cursuri, invata din tutoriale, devoreaza orice informatie de calitate care iti iese in cale.

3. Scapa de asteptarile prea mari

Oricat de bine suna si pare “jobul visurilor tale”, adevarul este ca s-ar putea sa ramai dezamagit daca asteptarile tale nu coincid cu realitatea. Nu o sa gasesti niciodata locul de munca perfect, indiferent de cat de mult ai cauta. Ramane la alegerea ta sa decizi care job ti se potriveste dupa ce cantaresti bine atat avantajele cat si minusurile postului respectiv.

4. Alege un model de succes

Sunt nenumarate povesti de succes care te pot inspira; invata din ele cat mai multe lucruri. Decopera care sunt strategiile folosite si modul de gandire al oamenilor de succes. Nu te rezuma doar la a sti care sunt acestea ci incearca sa le si adopti si sa te folosesti de informatiile respective pentru a actiona.

5. Actioneaza

Nu este de ajuns sa iti faci un plan bine pus la punct; trebuie sa si actionezi. Succesul in cariera se obtine doar investind mult efort si timp in munca ta. Daca doar stai si astepti sa apara momentul oportun pentru a actiona, s-ar putea sa treaca ceva timp pana sa obtii ceea ce vrei.

6. Creeaza-ti o imagine buna

Degeaba ai abilitatile necesare jobului dorit daca nu stii “sa te vinzi”. Pune-ti in valoare calitatile astfel incat sa il convingi pe angajator ca meriti locul de munca pentru care ai aplicat. Ce poti face daca exista candidati mai buni decat tine? Iesi in evidenta cu ceva care le lipseste celorlalti.

7. Schimba-ti planul

Planul tau trebuie adaptat in functie de rezultatele pe care le obtii pe parcurs, conform Inc.com. Astfel ca, in cazul in care ceva nu merge bine, schimba strategia facandu-ti alt plan, unul mai bun care sa te duca unde vrei. Nu doar progresele mici te ajuta sa te apropii mai mult de succes ci si esecurile cata vreme ai ce invata din ele.

8. Confrunta-ti temerile

Ca sa te implici cat mai mult in cautarea jobului potrivit trebuie sa renunti la teama de a fi respins si sa te folosesti de ea pentru a-ti putea da seama ce anume trebuie sa schimbi la abordarea ta. Nu poti lua initiativa, nu poti risca fara sa accepti si posibilitatea ca poti da gres.

Sursa foto: Sunny Studio, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri