Avansul in cariera este conditionat de performanta la locul de munca actual. Iar acesta poate fi greu de obtinut daca jobul nu ti se potriveste sau nu te inspira. Insa din orice job poti invata lucruri si poate reprezenta o rampa de lansare. Iata cum te asiguri sa pui bazele unei cariere de succes, chiar daca nu te regasti in jobul actual.

Fa-ti prieteni

Gasesti oamenii de la locul tau de munca cu care poti construi relatii si pe care ii apreciezi. Daca locul tau de munca este o corvoada, oamenii care se afla in jurul tau pot fi salvarea ta, pot fi cei care pot sa te ridice cand esti jos.

Concentreaza-te pe partile pozitive

Daca nu iubesti ceea ce faci, incearca sa te concentrezi pe elementele mici si pozitive. Poate ai un drum scurt pana la birou sau lucrezi intr-un interval care iti convine. Daca, pe de alta parte, nu uiti place ce presupune munca ta, poate macar cultura companiei este constructiva. Fiind recunoscator chiar si doar pentru lucrurile mici atitudinea ta se va imbunatati, iar sederea in companie va fi mai usoara, pana la urmatoare schimbare, scrie Forbes.

Concentreaza-te pe ce urmeaza

Poate ca ceea ce faci astazi nu este ceea ce iti doreai cu adevarat, insa esti pe drumul cel bun. Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti sa faci in viitor, la urmatorul job. Imagineaza-ti ce urmeaza sa faci, cum iti vei dezvolta abilitatile si modalitatile prin care vei fi ales sa fii sprijinit de mentori. Cu cat ai in minte mai clar ceea ce urmeaza sa faci, cu atat poti face poti sa iti concentrezi eforturile in acea directie.

Patreaza-ti rabdarea

Nu toate joburile sunt doar lapte si miere, asa ca rabdarea este un element important pentru fiecare dintre noi. Carierele cresc in timp si trec prin momente mai bune sau mai putin bune. Asadar, fie ca urmeaza sa iti schimbi jobul, fie ca vrei sa te dezvolti in cariera la jobul actual, ai rabdare. Fii convins ca lucrurile se vor schimba, adesea mai repede decat te astepti.

Invata ce nu trebuie sa faci

Avem tendinta sa credem ca cea mai buna cale de invatare este prin experientele pozitive prin care trecem. In realitate, cele mai profunde lectii le luam din situatiile dificile. Daca seful tau este un tiran, concentreaza-te pe a invata tot ce poti despre propria abordare viitoare a leadershipului, adica ce poti face tu bine. Daca faci parte dintr-o organizatie care nu apreciaza oamenii sau nu favorizeaza o cultura pozitiva, concentreaza-te pe ceea ce poti invata despre lucrurile bune pe care sa le cauti intr-o companie.

Ia tot ce poti de la acea companie

Poate ca nu iti iubesti jobul, insa compania ofera beneficii interesante. Acum poate fi momentul sa apelezi la beneficiile companiei pentru a te dezvolta, de exemplu, prin programe de training sau prin imprumuturi pentru sustinerea unor cursuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri