Toata lumea stie ca sportul ne face mai sanatosi si mai fericiti, dar mai mult mai decat atat, ne face mai proactivi la locul de munca si, implicit, fideli companiei la care lucram, spune Andrei Cretu, co-fondator Benefit Seven, in cadrul conferintei HR 2.0, eveniment sustinut de Groupama, Lugera, PeliFilip si 7Card.

"Un angajat care practica sport este mai sanatos, mai fericit, lipseste mai rar de la serviciu, este mai usor de tinut in companie, este mai proactiv. Este un ciclu, nu este un cost, este cu adevarat o investitie a companiei. Aduce avantaje atat angajatilor, dar trebuie sa recunoastem ca si la nivelul companiei se vad rezultate", sustine Andrei Cretu, co-fondator Benefit Seven, compania care a lansat abonamentul 7card pentru sport pentru angajatii din Romania.

Retentia angajatilor in companie este cel mai usor de retinut argument, mai ales in industriile competitive. Acest argument functioneaza “fara doar si poate" in convingerea companiilor sa ofere angajatilor abonamente 7card.

"Are un return la nivelul companiei, dar nu se vede imediat. Trebuie sa treaca un numar de luni de zile sau poate chiar ani. Dar se vede", continua sa sublinieze Cretu de ce este important ca angajatorii sa fie preocupati de sanatatea si fericirea angajatilor prin sport.

PIB-ul tarii influenteaza numarul oamenilor din salile de sport

In prezent, Romania sta "relativ prost" la capitolul sport : doar 20% dintre romani practica sport regulat sau cu o oarecare frecventa, fata de o medie europeana de 40% si fata de 70% in Suedia. In plus, Andrei Cretu spune ca exista o corelatie intre PIB al unei tari si numarul oamenilor in salile de sport, raportat la populatia tarii. Totusi, acest lucru inseamna ca Romania va avea o imbunatatire in ce priveste practicarea sportului, in conditiile in care tara noastra a avut cea mare crestere a economiei la nivelul UE.

In momentul de fata, exista 12.650 de abonati activi ai 7card, care pot practica sport in 200 de sali in Bucuresti si in principalele orase din tara, printre care Sibiu, Oradea, Constanta, Braila.

Se constanta o oarecare sofisticare in consumul de fitness

"Fitness-ul si clasicul aerobic sunt in continuare cele mai accesate. Dar apar sporturi de nisa ca squash, escalda, yoga, pilates, T-REX. Se constata o oarecare sofisticafe din punct de vedere al consumului de fitness. Trendul este condus de femei, dar si barbatii se indeparteaza de clasicele fiare", spune Andrei Cretu.

Pretul unui abonament 7card in Bucuresti costa intre 100 si 150 lei pe luna per angajat, sub media pietei de 180 lei. In provincie, pretul variaza intre 60 si 100 lei. Accesul este valabil pentru 200 de sali pe luna, full time.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri