Duminica, ora 10:35. Am ajuns mai devreme. De la ora 11:00 incepe programul Clubului de Educatie Alternativa de la Scoala 136, din Prelungirea Ferentari. La cele -16 grade C din ultimele zile ale lui ianuarie, copiii veniti la club sa faca teme cu voluntarii si cu „domnul Valeriu” se incalzesc pe holul de la intrarea scolii, langa singurul calorifer din incapere. Paznicul sta pe un scaun si vegheaza intrarea. Din cand in cand mai arunca o privire spre monitoarele conectate la camerele video de afara, conform Revista CARIERE.

Rand pe rand apar copii de toate varstele – de la 3 ani la 15 ani –, iar holul devine neincapator. Il asteapta cuminti pe „domnul Valeriu” si se intreaba cand ajunge. Apar si primii voluntari, trei doamne trecute de 50 de ani, pensionare. La 11:10, copiii tasnesc afara, semn ca domnul Valeriu a ajuns. Se intorc in cateva minute cu mainile pline de pungi cu fructe si dulciuri. Unul dintre ei cara un sac plin cu tablete, nu de ciocolata, ci din cele tehnologice, pentru exercitiile de matematica. Altul se cazneste cu un geamantan imens, burdusit cu haine.

La etajul trei al cladirii se afla Clubul de Educatie Alternativa (CEA). Aici voluntari de toate varstele – pensionari, corporatisti, profesori, studenti sau antreprenori – petrec mai multe ore pe saptamana cu acesti copii defavorizati pentru a-i ajuta sa-si faca temele la matematica, romana sau engleza, de la clasa pregatitoare pana la clasa a VIII-a. Sambata baietii joaca fotbal in sala de sport a scolii, apoi fac exercitii la matematica pe tablete.

Cititi articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Sergey Novikov / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cum arata "brazii de designer" vanduti pentru a ajuta 5.000 de copii
Setari Cookie-uri