Cum pot fi cititi angajatii in functie de trasaturile fetei

Esti strateg, pragmatic, bun comunicator si capabil sa iei decizii ? Chiar daca ai trecut in CV-ul tau toate aceste abilitati, ele se citesc mai ales pe fata ta, spune psihoterapeutul Nadia Gorduza, unul dintre putinii specialisti in citirea trasaturilor fetei (face reading) din Romania, care a acordat un interviu in exclusivitate Revistei CARIERE.

Citirea fetei este un instrument extrem de important care ajuta oamenii de HR sau headhunterii sa vada ce este in spatele unui CV, al unor teste psihologice. Prin face reading, specialistul de HR poate sa „citeasca” trasaturile de personalitate si istoricul personal al candidatului cu o acuratete de peste 90%, daca este antrenat in consecinta.

Atentie insa, aceasta citire a trasaturilor necesita studii aprofundate. „Daca le scoti din context, nu faci legatura intre elementele care se vad pe fata candidatului si nu le suprapui corect pe evaluarea psihologica si interviul fata in fata, sansele de a crea o imagine eronata sunt destul de mari” spune Nadia Gorduza.

Acest instrument de evaluare este extrem de rar folosit in Romania, insa in tari ca SUA este folosit adesea, mai ales de serviciile secrete. Nadia Gorduza, medic psihoterapeut este unul dintre putinii din Romania specializat in profiling prin face reading.

Atunci cand i se cere, psihoterapeutul Nadia Gorduza participa la procesele de recrutare ale unor manageri din companii. Crede in complexitatea fiintei umane si in abordarile personalizate, fie ca vorbim despre coaching, fie despre profiling prin face reading sau psihoterapie. „O persoana cu experienta in citirea trasaturilor fetei si cu ochiul format are sanse sub 10% sa fie luata prin surprindere de actiuni neasteptate ale angajatilor sau colegilor sai

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri