Andrei Tarnea mi-a spus ca nu a mostenit talentul pentru poezie de la tatal sau, poetul George Tarnea. Dar provine dintr-o familie de artisti, iar sensibilitatea sa artistica a iesit la iveala pe tot parcursul interviului, presarat cu metafore si exemple de leadership cu totul si cu totul particulare.

De la ambii parinti, Andrei Tarnea a mostenit aplecarea spre artele frumoase, insa de la mama sa, chimist, a avut si un exemplu de curiozitate foarte epistemica, foarte aplicata, foarte minutioasa, care e mai degraba specifica unui om de stiinta sau cercetator. Cele doua laturi au evoluat in paralel in toata perioada formarii sale, si in timpul studiilor superioare si in timpul carierei.Iar traseul sau nu a fost unul standard.

„Primul meu job a fost in politica, lucrand ca asistent parlamentar si o vreme pentru Comisia Juridica a Senatului Romaniei. Luam enorm de in serios munca aia. Nu regret lucrul asta si mi-am dat seama ca putea sa para o naivitate si un fel de entuziasm al tineretii, aveam in jur de 20 de ani, dar cumva exercitiul asta de politica si de functionare in institutiile politice ale Romaniei a fost unul interesant, o deschidere interesanta de ochi”, ne povesteste Andrei.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Mediafax Foto