Managerii si-au stabilit la inceputul anului obiective SMART, asteptandu-se ca indeplinirea lor sa faca din 2016 anul de gratie in care isi vor revitaliza compania sau o vor transforma. Insa profesionistii ar face mai bine sa retraga procedura SMART sau macar sa-i anuleze statutul de procedura-standard in baza careia functioneaza, conform Revistei CARIERE.

Ne aflam in aceasta conjunctura aparte din cauza a doua tendinte, manifestate pe scara larga, care au schimbat in mod fundamental mediul de afaceri.

In primul rand, mentalitatea paternalista in baza careia „seful stie mai bine” nu mai da rezultate. Companiile globale se transforma din structuri conduse „de sus in jos” in niste structuri libere si deschise. Respectul pentru expertiza si nu pentru autoritatea centralizata este cel care coordoneaza comunitatile open-source ce creeaza tehnologii marete (in comunitatile open-source sunt reuniti experti care creeaza software-uri ce sunt vandute utilizatorilor odata cu codurile-sursa pe baza carora au fost create si cu dreptul de a modifica aceste software-uri si distribui mai departe - n.tr.).

Companiile inovatoare le dau angajatilor timp „off-the-clock” (timp de lucru suplimentar, dar fara plata suplimentara – n.tr.) si resurse gratuite, beneficiind astfel de pe urma lucrurilor la care „mesteresc” angajatii lor in aceste perioade. Aceste organizatii prospera pentru ca actiunile din mediul de lucru se desfasoara descentralizat. Obiectivele SMART nu vor adauga ceva si nici nu pot scadea ceva din aceste structuri.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Cariere »Citește și
Pia╚Ťa muncii, ├«n cump─ân─â: reapar demisiile ├«n alb ╚Öi concedierile prin telefon
Setari Cookie-uri