Un start-up romanesc a lansat o aplicatie care masoara rezultatele unei companii

Smart Solutions Factory, start-up romanesc in domeniul software, a lansat pe piata o aplicatie de masurarea a rezultatelor obtinute de o companie, care ofera informatii despre strategia de business, despre riscurile la care este supusa organizatia si despre performanta angajatilor. Costul mediu al implemetarii aplicatiei intr-o companie este de 25.000 de euro.

Aplicatia Performio EPM ofera instrumentele necesare pentru a urmari “sanatatea” proceselor unei companii, gradul de performanta al acesteia si evolutia angajatilor.

"Punem pe piata aceasta aplicatie in contextul in care am observat ca in Romania segmentul de masurare al performantei este unul foarte slab documentat. Majoritatea companiilor inca folosesc in procese Excel-uri si doar 4-5% dintre organizatii utilizeaza instrumente de masurare a performantei", a declarat Cosmin Costean, CEO-ul Performio EPM.

Aplicatia Performio permite preluarea si cetralizarea datelor companiei, monitorizarea activitatii si performantelor angajatilor, calculeaza riscurile la care este supusa organizatia si efectueaza calcule predictive privind evolutia ulterioara a angajatilor.

Costean a explicat ca aplicatia le pune la dispozitie managerilor date importante in luarea deciziilor strategice pentru organizatie

Citeste si:
Parteneriat pentru digitalizarea pieței de asigurări și pensii private
NN și Cegeka dezvoltă un...

Multi dintre manageri merg din inertie in businessuri, nu stiu ca exista astfel de solutii care le usureaza deciziile

Durata de implementare a procesului de masurare a rezultatelor companiei variaza in medie intre o luna si trei luni si costa aproximativ 20.000-25.000 de euro.

Potrivit datelor companiei, aplicatia Performio are urmaroarele beneficii

 • Setarea de obiective strategice si cascadarea lor in organizatie.
 • Monitorizarea eficienta a departamentelor, angajatilor si proceselor.

  Citeste si:
  Ludovic Orban: De mâine vom începe negocierile cu USR PLUS și UDMR
  Ludovic Orban: De mâine vom...
 • Centralizarea tuturor sursele de date ale unei companii, indiferent care sunt acestea.

 • Punerea la dispozitie a unei librarii cu peste 3.000 indicatori de performanta.

 • Calcularea riscurilor la care este expusa compania sau departamentul vizat.

"Ideal este ca organizatiile sa isi achizitioneze solutia inca de la infiintare, pentru a avea un istoric al datelor. In practica, managerii apeleaza la o astfel de aplicatie cand lucrurile nu mai merg bine si vor sa stie de ce", a explicat Costean.

Citeste si:
Premierul dă asigurări că sporurile generoase ale bugetarilor vor...
Premierul dă asigurări că...

In primul an de punere pe piata a aplicatiei, antreprenorii romani vor sa obtina venituri in valoare de 300.000 de euro. Pana in prezent ei au 11 clienti, din domeniile distributie, retail, IT, medical si IFN.

Aplicatia poate fi instalata atat pe serverul companiilor, cat si pe servere cloud, de catre echipa de specialisti si consultanti Performio EPM si vine la pachet cu o serie de servicii de implementare ce presupun procese de initiere, analiza a structurii organizatiei si a proceselor existente, configurare, integrare si optimizare.

Smart Solutions Factory este primul start-up romanesc care ofera o solutie de management al performantei in companii. Compania are noua angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri