Specialistii de la Elite Business Women, comunitate a femeilor de afaceri, afirma ca reprezentantele sexului frumos din Romania au facut pasi foarte importanti, in ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj intre sexe, iar romancele au nevoie de mai multa incredere in puterile proprii pentru a inchide prapastia sociala mult mai devreme decat preconizeaza studiul international.

"La ora actuala, femeile din Romania au reusit sa egaleze sau chiar sa ii depaseasca pe barbati la capitole importante, precum realizarile educationale sau chiar performantele manageriale in mediul de afaceri, insa singurele capitole in care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strans legate de reprezentarea politica – in legislativ, in Guvern sau chiar la nivel de Presedintie”, explica Bianca Tudor.

Un studiu realizat de World Economic Forum arata ca decalajele intre barbati si femei vor disparea definitiv abia dupa 118 ani, iar Romania ocupa locul 77 din 145 de tari, intr-un top al inegalitatii intre sexe. Studiul international a luat in calcul participarea economica si oportunitatea, realizarile educationale, speranta de viata si puterea politica.

Sursa foto: xavier gallego morell, Shutterstock