Hobby-urile pe care angajatorul tau si-ar dori sa le vada in CV

Sfaturile generale in legatura cu alcatuirea unui CV indica faptul ca punctarea hobby-urilor nu ar fi apreciata de catre angajator, deoarece incarca CV-ul si ingreuneaza parcurgerea lui, insa, in unele situatii, hobby-urile potrivite pot influenta pozitiv decizia angajatorului.

Ca exemplu al importantei hobby-urilor din CV-ul, un fost intern al Google declara ca cei din divizia de HR vor sa afle cat mai multe detalii interesante despre tine, hobby-urile ajuntandu-i sa isi faca o parere despre tipul tau de personalitate, noteaza Businessinsider.

Hobby-ul potrivit poate cantari extrem de mult in decizia managerilor de a te angaja, deoarece practicarea acelui hobby iti poate dezvolta aptitudinile de care ai nevoie in functia la care ai aplicat.

Daca practici urmatoarele 4 hobby-uri, trece-le in CV! Vor influenta decizia angajatorului.

Yoga

Cunoscuta ca o combinatie de exercitii si meditatie, yoga este practicata de peste 5.000 de ani. Acest hobby poate ajuta angajatorul sa isi contureze parerea despre tine si sa inteleaga ca esti o persoana echilibrata si calma. Aceste calitati sunt extrem de cautate in momentul in care alegi sa lucrezi pentru o companie dinamica in care presiunea si stresul sunt la ordinea zilei.

Citeste si:
Studiu: ce ar face românii dacă ziua ar avea 26 de ore
Studiu: ce ar face românii cu...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sporturi de anduranta

Sportul de anduranta nu este pentru oricine. Participarea la maratoane, triatlonuri sau concursuri de ciclism, spune despre tine ca esti o persoana tenace, dedicata si ambitioasa. Aceste sporturi iti pun la incercare rezistenta fizica si concentrarea. Trecerea unui hobby ca acesta in CV il va face pa angajator sa isi faca o parere buna despre tine si te va percepe drept o persoana perseverenta.

Fotografia

Fotografia este un hobby care ar putea avea un impact pozitiv asupra CV-ului tau. Acest hobby denota creativitate si indemanare. Nu ezita, in cazul in care ai un site cu fotografiile tale, sa il prezinti angajatorului. Acest lucru denota profesionalism si implicare, calitati pe care orice angajator le cauta la un candidat.

Citeste si:
Patru abilități pe care ți le poți adăuga la CV. Le-ai învățat...
Patru abilități pe care ți le...

Blogging

In cazul in care esti in cautarea unui job in industria marketing-ului sau a comunicarii, acest hobby iti va creste sansele de obtinere a unui loc de munca. Trebuie insa sa fii atent atunci cand ii prezinti angajatorului blogul tau ca acesta sa fie actualizat si fara greseli de scriere, lucruri care i-ar putea crea impresia de neprofesionalism.

In momentul in care iti construiesti CV-ul este foarte important sa notezi lucrurile cat mai aproape de adevar. Nu risca sa treci un hobby sau o informatie doar pentru ca arata bine.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri