Tot mai multi parinti aleg sa isi trimita copiii in tabere de studii in afara tarii, chiar si peste ocean, din dorinta de a le oferi celor mici sansa de a avea parte de o experienta internationala. Iata cat platesc romanii pentru o tabara de studiu in Europa sau peste ocean.

In acest an, arata datele IntegralEdu, cererile pentru taberele de studiu in strainatate, dedicate elevilor de gimnaziu si liceu au crescut cu aproximativ 30% fata de 2015.

Astfel, romanii si-au trimis copiii cu varste intre 5 si 16 ani catre mai multe destinatii europene, dar si peste ocean, pentru a-si dezvolta cunostintele de limbi straine, abilitatile profesionale si de relationare sau pentru a se orienta catre domeniul educational sau sistemul de invatamant care li se potriveste.

„Aceasta crestere ne face sa credem ca gradul de constientizare a importantei pe care o are educatia de calitate, inca de la varste fragede, este tot mai mare in randul parintilor romani si, de aceea, ne asteptam la o mentinere a acestui ritm de crestere. Aceste «edutabere» ofera posibilitatea dezvoltarii personale a participantilor, prin aprofundarea cunostintelor de limbi straine, dezvoltarea abilitatilor profesionale si ii ajuta pe copii sa-si descopere afinitatile pentru un anumit domeniu profesional. De asemenea, taberele educationale din strainatate le ofera elevilor ocazia unei interactiuni interculturale cu copiii din intreaga lume, ori intr-o lume globalizata competentele de comunicare interculturala au o importanta cruciala”, declara Alexandra Piha, Consultant Educational EduTabere in strainatate, IntegralEdu.

Topul tarilor in care romanii isi trimit copiii

Tarile cele mai cautate de catre romani au fost, la fel ca in anii trecuti, Marea Britanie, Germania, Franta si Spania, iar destinatiile noi pentru care a crescut cel mai mult cererea au fost Portugalia si Elvetia. Aceste tabere ofera un pachet complet de servicii, pe langa cursurile oferite elevilor si activitati de recreere si sportive, excursii, monitorizare si asistenta permanenta, transfer la si de la aeroport, serviciul de minori neinsotiti unde e cazul si desigur cazare si masa.

Costul unei tabere variaza de la 350 de euro pentru o saptamana, in Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeasi perioada in Germania sau 1.000 de lire sterline in Marea Britanie, dar poate ajunge si la 3.000 de franci elvetieni pentru taberele exclusiviste din Elvetia. Totodata, anul acesta, devalorizarea lirei a facut cu aproximativ 18% mai accesibile taberele educationale in Marea Britanie.

„Cei mai multi participanti au avut varstele cuprinse intre 12 si 14 ani, dar am avut si copii de 7 ani atat in tabere individuale, cat si in cele de grup, si chiar de 5 ani, in tabara de zi”, spune Alexandra Piha.

Pe langa cursuri, copiii s-au implicat si in alte activitati inedite, precum pilotajul, scrima, skijet-ul, caiac canoe, catarari, musical, cinematografie, cooking sau echitatie. De asemenea, unii au putut alege si activitati cu caracter academic, cum sunt medicina, psihologia experimentala, fashion design-ul sau programare de softuri si multe altele.

In perioada 23 septembrie - 1 octombrie 2016 IntegralEdu va organiza World Education Fair (WEF) la Timisoara, Bucuresti, Iasi, Constanta, Galati si Craiova. In cadrul targului vor fi prezentate peste 300 de oferte de tabere in strainatate. Destinatiile acestora cuprind 4 continente in peste 15 tari europene, dar si tari mai indepartate, precum China, Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Canada, SUA, Maroc sau America Latina.

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri