Compania de recrutare Adecco, cel mai mare jucator din piata de profil, va incheia anul 2016 cu o cifra de afaceri de peste 80 de milioane de euro, a declarat pentru wall-street.ro Florin Godean, country manager.

"In 2016 vom avea o crestere a cifrei de afaceri de la 70 de milioane de euro la peste 80 de milioane de euro, iar in ceea ce priveste profitul cred ca suntem in momentul de fata la aproximativ trei milioane de euro. In acest an ne-am focusat mult pe cresterea profitabilitatii si vom continua sa facem asta pana in 2019, astfel inca sa depasim 5%", a declarat pentru wall-street.ro Florin Godean, country manager Adecco Romania.

Munca temporara ramane pricipalul generator de venituri in cadrul companiei de recrutare Adecco, insa Godean recunoaste ca acest segment nu mai inregistreaza cresterile din anii anteriori.

"Comparativ cu anii 2010 si 2009, lucrurile au evoluat foarte mult in ceea ce priveste munca temporara, tendinta inca-i pozitiva, dar nu mai are cresterea din perioada crizei. Asta vine la pachet cu cresterea economica. Acum suntem destul de asemantatori cu perioada din 2007 - 2008, adica locuri de munca sunt, insa candidati sunt mai putini, pentru ca vorbim si de o problema demografica, nu doar de disponibilitatea angajatilor", a precizat seful companiei Adecco.

In Romania, un numar de aproximativ 67.000 de persoane au fost angajate in regim de munca temporara la nivelul anului 2015, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT), din care face parte si Adecco.

Munca pe perioada nedeterminata, in crestere

Florin Godean a aratat ca in acest an companiile au inceput sa capete predictibilitate in business, iar din acest motiv se indreapta mai degraba catre angajarile pe perioada nedeterminata.

"Angajatorii se indreapta din ce in ce mai mult catre recrutarea permanenta, iar acest lucru se intampla pentru ca sunt investitii foarte multe, au comenzi ferme, exista dezvoltare economica si suntem una dintre tarile cu cel mai mare avant la nivelul Uniunii Europene. Angajatorii sunt mai optimisti in ceea ce priveste viitorul. In acelasi timp, vor sa isi fidelizeze angajatii", a explicat managerul.

Flexibilitatea oferita de munca temporara are o cerere mai scazuta pentru ca in prezent companiile au comenzi ferme sau activitatea lor are o previziune pozitiva pentru perioada urmatoare, iar nevoia de munca temporara s-a mai redus

Adecco Romania, parte a grupului cu Adecco, cu sediu la Zurich, este cel mai mare jucator din domeniul resurselor umane, cu o cifra de afaceri de peste 69 de milioane de euro, in 2015. Compania pune la dispozitie o plaja larga de servicii, de la recrutare si selectie, la outsourcing, recrutare in masa, precum si outplacement si training.

Iti recomandam sa citesti si articolul Interviu mobil cu Florin Godean: Cautam candidati in fiecare sat din Romania, vorbim si cu preotii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri