Imperfectiunea umana a liderilor - cum pot imbolnavi sau insanatosi o organizatie

In continuarea articolului despre fata umana a liderilor, revenim cu informatii despre profilurile psihologice ale actualilor lideri, manageri si antreprenori din Romania, dar nu numai. Specialistii in psihologie descriu patologii organizationale generate de lideri care se afla in dezechilibre emotionale profunde. Iar oamenii care nu sunt in echilibru cu ei insisi nu pot conduce oameni. Decat prin control, frica si abuz, noteaza Revista CARIERE.

Cand vorbim despre lideri, uitam ca vorbim in primul rand despre oameni. Nu despre roboti, nu despre supra-oameni. Nu despre sefi, directori, manageri si antreprenori care detin functii si putere, ci despre fiinte umane autentice. Cu lumini si umbre. Cu inaltari si caderi deopotriva. Se poate vorbi despre un profil psihologic al actualilor lideri? De ce avem atat de putini lideri in Romania? Ce ii diferentiaza de omologii lor din alte tari si ce ii uneste?

Putem vorbi despre dezechilibre emotionale pe care acestia le dezvolta in urma stilului de viata mult prea alert, stresant, departe de valorile spirituale ale umanitatii profunde?

Citeste mai multe pe Revista CARIERE.

Citeste si:
Leadership de criză: sfaturile care te ajută să NU devii un șef absent
Leadership, în perioadă de...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Revista CARIERE

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri