Compasiunea a devenit din ce in ce mai recunoscuta ca fiind un aspect fundamental al leadership-ului. Impreuna cu smerenia si bunatatea, compasiunea creeaza o triada care pune in centru valori umane perene, de care am uitat. Iar leadershipul autentic trebuie sa se raporteze la aceste concepte umaniste care acum revin sa salveze o lume in plina criza de identitate, noteaza Revista CARIERE.

Intr-o excelenta prelegere intitulata Razboi si Pace in Vremuri Cibernetice, sustinuta de profesorul Michael Clarke, acesta subliniaza faptul ca in vremurile acestea atat de tulburi, democratia autentica se construieste pe patru piloni – legitimitate, spirit civic, integritate personala si compasiune. Reputatul profesor asociat de studii de securitate la King’s College Londra si expert in cadrul Comitetului National Mixt privind Strategia de Securitate a guvernului Majestatii Sale sublinia importanta intoarcerii la valorile profunde ale umanitatii – compasiunea, bunatatea, smerenia – care ne pot salva din confuzia in care ne aflam cu totii in aceste vremuri atat de turbulente din punct de vedere social, politic, tehnologic.

Compasiune pentru binele mai inalt al companiei pe care o conduci
Intr-un articol publicat de Harvard Business Review, se invoca un studiu realizat in 2012 care a constatat faptul ca liderii care manifesta compasiune par mai puternici si au mai multi angajati uniti. Alte studii au constatat faptul ca organizatiile cu lideri plini de compasiune colaboreaza mai bine, iar angajatii sunt mai increzatori, mai conectati cu ceilalti colegi si mult mai dedicati companiei. „Cand am intervievat mai mult de 1000 de leaderi din 800 de organizatii, 91% din ei ne-au spus ca in stilul lor de conducere compasiunea este foarte prezenta, iar 80% au spus ca si-ar dori sa isi imbunatateasca aceasta calitate, dar nu stiu cum”, sustin Rasmus Hougaard si Jacqueline Carter.

Citeste continuarea pe Revista CARIERE

Sursa foto: Revista CARIERE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri