Medaliatul cu aur de anul trecut de la Olimpiada Internationala de Informatica, romanul Tamio Vesa-Nakajima, a incheiat primul sau an de studentie la Oxford cu cea mai mare medie dintre studentii informaticieni si a fost ales presedinte al Societatii romanilor din Universitatea Oxford, noteaza Agerpres.

"Pot sa spun ca sunt in jur de 30 de studenti la informatica pura, dar, dincolo de numar, faptul ca acesti colegi sunt la Oxford inseamna ca sunt dintre cei mai buni. Eu am terminat cu 8,95, in conditiile in care se stie ca la Oxford se dau note foarte mici. Profesorii sunt mult mai stricti", a declarat, pentru Agerpres, Tamio.

Anul trecut, Tamio a castigat titlul mondial la olimpiada de informatica de la Teheran, apoi pe cel european in iulie 2017.

Tamio Vesa - Nakajima a ales sa studieze mai departe la Oxford in Anglia, dupa ce a fost acceptat de alte trei universitati: Massachussets Institute of Technology din Boston, New York University (NYU) si Waterloo din Canada.

Ca sa iei licenta, trebuie sa faci trei ani la Oxford, iar Tamio este inscris in programul "Master Science in Computer Science", dupa patru ani avand programat masteratul.

Pe langa informatica, Tamio este pasionat de pian, iar de pe la 12 ani a inceput sa si compuna, creatiile lui muzicale fiind premiate de mai multe ori in concursul Pro Piano de la Bucuresti.

Talentul pentru pian si compozitie l-a mostenit de la tatal sau, Tateo Nakajima, muzician, o vreme dirijor, fiind unul dintre cei mai buni specialisti in acustica marilor sali de spectacole din lume.

Nascut pe 18 mai 1999 in Timisoara, Tamio spune cu mandrie ca este roman, chiar daca tatal lui este canadian. Bunicii din partea tatalui sunt japonezi, iar bunicii materni sunt bihoreni, din Beius.

Mama lui Tamio, Adriana Vesa, a trecut prin trei facultati, patru ani la Politehnica, apoi Stiinte economice si nu in ultimul rand, Arte, cu cursuri la Museum of Modern Art (MoMa) din New York. A finalizat Stiintele economice, ceea ce o ajuta desigur sa isi conduca galeria de arta contemporana din New York, metropola in care parintii lui Tamio locuiesc de mai multi ani.

Copilul a trait pana in clasa a doua la New York. Scoala din tara natala i s-a parut mamei sale mai potrivita copilului lor. Educatia lui a fost influentata si de bunicii beiuseni, o pictorita apreciata de critica de specialitate, Stela Vesa si profesorul inginer Aurel Vesa, un pasionat de istorie.

Sursa foto: infooradea.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri