Targul de cariera Angajatori de TOP are loc pe 26 si 27 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti. Cei care isi cauta un loc de munca pot aplica la peste 6.000 de joburi si pot participa la 25 de workshop-uri si conferinte, sesiuni utile care ii ajuta pe candidati sa-si dezvolte abilitatile si competentele necesare pentru joburile viitorului.

Globalizarea, progresul tehnologic si schimbarile demografice (dar si schimbarile de valori si preferinte ale candidatilor) sunt trei trendinte actuale care au potentialul de a schimba modul in care vor arata joburile in viitor. Din perspectiva companiilor care activeaza pe piata din Romania si care vor fi prezente la Angajatori de TOP, principalele cinci aspecte care vor contribui la modificarea modului in care va arata piata fortei de munca in viitor sunt: inteligenta artificiala - 73%, automatizarea in fluxul activitatilor - servicii si productie - 64%, Internet-of-things (smart office, new data, organizare eficienta etc) - 61%, flexibilitatea joburilor - 57%, globalizarea joburilor - 43%.

Provocarile cu care se va confrunta piata fortei de munca vor atrage dupa sine dezvoltarea unui set de abilitati obligatorii pentru candidatii care isi doresc sa ramana relevanti pe piata muncii. O pregatire care le ofera posibilitatea candidatilor de a-si dezvolta, imbunatati si reajusta setul de abilitati si competente astfel incat sa fie competitivi pe piata fortei de munca va fi o preocupare constanta a angajatorilor. Companiile prezente la targul de cariera Angajatori de TOP considera ca skill-urile de care vor avea nevoie candidatii pentru a ramane relevanti pe piata fortei de munca sunt: capacitatea de invatare continua - 77%, adaptabilitatea - 75%, agilitatea in invatare si Inteligenta sociala - 64%, capacitatea de adaptare in medii culturale diverse - 57%, abilitatea de a lucra cu datele (45%

O parte dintre joburile viitorului, in concordanta cu setul de skill-uri si tendintele care vor impacta piata fortei de munca sunt deja deschise de companii de top in cadrul targului de cariera. Cateva dintre acestea sunt: Data Management Analyst, Automation Engineer, Data Science Analyst – Analytics and Automation, Digital Innovator, Intelligent Automation Developer, etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri