Nivelul de confort al unui angajat intr-o firma poate fi usor asociat si cu performanta acestuia la locul de munca, dar si cu satisfactia fata de job. Acesta este si unul dintre motivele principale pentru care companiile care ocupa mari cladiri de birouri trebuie sa ia si masuri speciale pentru a asigura angajatilor conditii mai bune de lucru.

Asa cum un studiu din 2015 realizat de University of Warwick, angajatii fericiti de locul de munca sunt cu 12% mai productivi. Cum marile birouri aduna si cel mai mare procent din forta de munca din piata, necesitatea de a avea acces la relaxare, deconectare si de a se simti in siguranta in fiecare moment este foarte important pentru orice angajat.

5 imbunatatiri la care firmele pot apela pentru un confort mai mare al angajatilor:

1. Masuri de siguranta

Una dintre principalele responsabilitati pe care orice firma ar trebui sa si le asume fata de angajatii sai este adoptarea celor mai ridicate masuri de siguranta posibile. De la agenti de paza bine pregatiti, camere de securitate, pana la adoptarea normelor legale antiincendiu care impun foarte clar masuri de siguranta pentru marile cladiri de birouri. Astfel, montarea detectoarelor de gaz, revizia constanta a stingatoarelor si aducerea la zi a planurilor de evacuare in caz de urgenta sunt extrem de importante.

2. Un spatiu de relaxare

Posibilitatea de a avea acces la o zona pentru deconectare poate fi de mare ajutor pentru angajati. Potrivit mai multor studii, pauzele de relaxare ajuta la crestera productivitatii si creativitatii printre angajati, imbunatatesc relatiile in echipe si reduc considerabil riscul aparitiilor deciziilor mai putin inspirate care provoaca probleme in activitatea profesionala la nivel de grup. Fie ca vorbim despre zone verzi pentru plimbare sau despre sali de lectura si jocuri, un spatiu de relaxare este extrem de important in orice birou.

3. O zona dedicata meselor de pranz

In cele mai dese cazuri, mancarea este combustibilul de care organismul tau are nevoie pentru a te ajuta sa treci cu bine peste zi. Vorbim despre momente stresante, decizii dificile la birou si ore obositoare in care trebuie sa rezolvi probleme importante. Cum consumul la locul de munca este destul de mare, nevoia de a respecta masa de pranz devine critica pentru a putea fi in deplinatatea fortelor. Eliminarea mesei de pranz apare de obicei tocmai din cauza lipsei unui spatiu dedicat angajatilor pentru a putea manca in conditii normale. Fara o masa de pranz, consumul de junk-food si fast-food poate creste, iar cina devine masa principala a zilei.

4. Beneficii pentru un stil de viata mai sanatos

O masura utila pentru sanatatea angajatilor la care o firma poate apela este asigurarea medicala privata. Alaturi de aceasta, un discount substantial la o sala de sport sau un bazin de inot ar putea impulsiona angajatii sa duca un stil de viata mai sanatos.

5. Posibilitatea unui program flexibil de lucru

Clasicul program care incepe la 8 dimineata si se incheie la orele 17:00 pare de multe ori depasit. Angajatii ori lucreaza peste program, ori nu reusesc sa fie productivi in acest interval orar. Acolo unde exista posibilitatea, iar impunerea acestui tip de program nu este obligatorie, angajatorul poate sa ia in calcul un model de lucru mai flexibil pentru cei care pot da randament mai bun.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri