1.600 de tineri din Romania, Bulgaria, Italia si Spania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani, care nu sunt la scoala, nu urmeaza o forma de pregatire si nici nu muncesc (NEET) vor beneficia, in perioada 2018-2021, de instruire si suport pentru a deprinde abilitatile necesare pentru a se angaja si pentru a-si deschide propria afacere.

Potrivit unui comunicat al Junior Achievement, una dintre organizatiile care au lansat proiectul european NEETs in Entrepreneurship, initiativa isi propune sa previna alti 1.000 de tineri inscrisi la o scoala din invatamantul vocational si tehnic sa apartina grupului NEET, oferindu-le training si consiliere, scrie Agerpres.

"NEETs reprezinta o categorie sociala sensibila, a tinerilor vulnerabili, cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, care nu sunt la scoala, nu sunt inscrisi nici la o alta forma de pregatire si nici nu muncesc. Pentru a le facilita integrarea pe piata muncii, a fost lansat proiectul european NEETs in Entrepreneurship (Tineri NEET in Antreprenoriat), de catre organizatii Junior Achievement din 6 tari si organizatia Lyk-Z, beneficiind de finantare prin EEA and Norway Grants", precizeaza comunicatul.

Beneficiarii proiectului vor participa la activitati sustinute in unul dintre cele 4 hub-uri din fiecare tara dintre cele care implementeaza NEETs in Entrepreneurship. Pe parcursul celor 3 ani, cel putin 500 de tineri NEET vor avea acces la activitati pentru insertia profesionala, 400 vor participa la activitati de baza pentru incubarea afacerilor, iar 40 isi vor deschide propriile afaceri.

"Tinerii NEET care stau acasa nu se pot bucura de oportunitatile varstei lor. Valorificand experienta Junior Achievement de 100 de ani in oferirea de programe educationale, proiectul are obiectivul nobil de a ajuta aceasta categorie vulnerabila sa isi gaseasca un loc in societate. Fenomenul NEET este unul real in intreaga Europa. Tocmai din acest motiv, expertiza consolidata a partenerilor proiectului din 6 tari europene va fi valorificata pentru a ajuta aceste persoane sa isi dobandeasca succesul economic", a declarat Alice Dutu, JA Romania.

Citeste si:
Sectorul IT romanesc "duduie", dar de ce pe bursa nu se vede nimic?
Sectorul IT romanesc...

Prin activitatile sale, proiectul isi propune si sa creeze parteneriate intre institutii, hub-uri pentru afaceri, scoli si agentii economici din piata muncii nationala si cea europeana. In acest fel, tinerii vor beneficia de o insertie profesionala mai usoara si vor avea o atitudine antreprenoriala atunci cand aleg o optiune profesionala.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Mediul de business propune solutii concrete la problemele din educatie
Setari Cookie-uri