Miliardarul Richard Branson, care in ciuda faptului ca a suferit de dislexie si a abandonat scoala devreme, a construit imperiul global Virgin, fiind unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri. El ii sfatuieste pe tineri sa aiba incredere in ei si sa nu renunte la ideile lor, succesul nu va intarzia sa apara.

Dislexia este o tulburare la citit, manifestata prin modificarea cuvintelor, prin greseli de lectura.

Omul de afaceri ii incurajeaza pe tineri sa fie mereu increzatori in fortele proprii, el insusi fiind exemplu care arata ca orice este posibil, scrie Business Insider.

Secretul succesului lui Richard Branson

Miliardarul da un sfat simplu tuturor celor aflati la debutul in cariera si anume “Nu renuntati”.

Pe site-ul companiei Virgin el declara: “De multe ori de-a lungul carierei, ideile mele au fost ignorate. Prieteni, membri ai familiei, oameni pe care i-am admirat, precum si bancile – nu toata lumea a vazut potentialul lor. Dar asta nu mi-a stat in cale. Doar pentru ca altii nu cred in ideile tale inca de la inceput, asta nu inseamna ca ele sunt lipsite de valoare. Pe mine m-au facut sa reusesc si mai mult”, spune Branson.

El crede ca intotdeauna exista o a doua sansa in viata, pentru orice, si daca renunti, nu vei afla niciodata ce ai fi putut obtine in final.

“Imaginati-va ce s-ar fi intamplat cu scriitoarea J.K. Rowling daca nu ar fi perseverat cand altii nu recunosteau cat de buna este cartea ei. Harry Poter si Piatra Filosofala a fost respinsa de 12 ori, iar scriitoarei i se spunea sa nu isi lase jobul. Thomas Edison a dat gresit de mii de ori in incercarea de a inventa becul, iar daca el ar fi renuntat, acum am fi stat in intuneric”, a explicat Richard Branson.

Afaceristul este convins ca oricine isi poate scrie destinul.

"Nimeni nu primeste totul din prima, iar felul in care invatam din greselile noastre ne defineste. Cu totii avem dreptul la a doua sansa", spune el.

Sursa foto: m.kru / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri