“L-am admirat pe Steve Jobs, desi era complet diferit de mine. Obisnuia sa tipe la angajatii care faceau greseli. Nu prea delega sarcini si incalca toate regulile in care eu cred. Pe de o parte, acest lucru a functionat in favoarea sa, intrucat Apple este unul dintre cele mai puternice branduri din lume”, spune Branson, care va vizita Romania pentru prima oara in 2012. (citeste cat te costa sa iei pranzul cu miliardarul britanic)

Richard Branson se descrie ca fiind un individ non-conformist care i-a luat interviu CEO-ului Grupului pe bancheta din spate a masinii sale cat timp asteptau in trafic de-a lungul a doua ore. “Acum, el produce bani pe care eu pot sa ii cheltuiesc. A invata sa delegi sarcini este vital in business. Trebuie sa fii dispus sa permiti oamenilor sa faca atat lucruri bune cat si greseli”.

Branson considera ca a critica oamenii este contra-productiv. Un lider bun este cel ce lauda angajatii pentru eforturile depuse, nu cineva care critica. “Oamenii stiu si ei insisi cand gresesc. Bineinteles, uneori nu pot rezista nici eu si mai critic, dar niciodata prea mult. Secretul succesului este sa gasesti oameni capabili”, mai spune el in interviul publicat pe blogul sau si dat unei publicatii braziliene.