In anii trecuti, oamenii nu faceau multe schimbari in cariera si chiar ramaneau la acelasi loc de munca o viata intreaga. Acea perioada a trecut, astfel ca din ce in ce mai multi oameni fac macar o schimbare de job inainte de a se pensie. Daca iti doresti o schimbare in cariera sau o reorientare catre domeniul marketing, iata cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti.

Analizeaza-ti obiectivele

Adesea, merita sa te uiti putin la inceputurile carierei tale inainte de a face un pas important in viata profesionala. Daca stai putin si te gandesti la modul in care ai intrat in piata muncii te poate ajuta sa redescoperi obiective uitate odata cu angajarea in primul loc de munca, scrie Entrepreneur. Este bine sa iti pui si urmatoarele intrebari:

- unde vrei sa ajungi si pe ce drum o poti lua?

- vrei sa lucrezi cu consumatorul direct sau cu companiile?

- tintesti o pozitie de top sau te multumesti si cu ceva mai mic?

- vrei sa lucrezi in departamentul de marketing al unei companii sau vrei sa lucrezi intr-o agentie de profil?

Cand cauti un potential angajator, este important sa arunci un ochi intai asupra profilului tau. Pune pe foaie lucrurile la care te pricepi si gaseste o organizatie care te poate ajuta sa iti cresti abilitatile si sa iti implinesti visele. Mai mult, nu te teme sa te implici din nou intr-un internship. Stagiile de genul acesta pot fi experiente care iti vor deschide ochii.

Implineste-ti visele, nu alerga dupa joburi

Analiza propriei persoane nu inseamna sa te pui intr-o cutie, ci chiar opusul. Un studiu realizat in SUA a aratat ca ca aproximativ doi din cinci americani regreta ca nu si-au pus pe picioare mica afacere la care au visat, iar peste jumatate dintre americani sa inceapa un business decat sa se pensioneze. Toate aceste date arata ca o cariera nu inseamna sa alergi dupa bani, ci sa lupti sa iti implinesti idealurile. Asa ca gandeste-te ce iti doresti cu adevarat in viata profesionala si cu deciziile tale isi aduc raportul la implinirea visului tau.

Fii deschis la schimbare

In vremuri de tranzitie, fii deschis schimbarilor. Ideal este sa mentii cat mai multe usi deschise, chiar si cand acestea presupun relocare. Flexibilitatea va adauga valoare CV-ului tau si va adauga oportunitati rare de a da diversitate experientelor tale.

Gaseste-ti un mentor

Oprah Winfrey spunea “Un mentor este persoana care iti permite sa vezi speranta din tine”.

Cand vrei sa te reorientezi in cariera, poate fi dificil sa crezi in tine insuti si sa iti pui in valoare punctele forte. Un mentor poate fi acea persoana care sa iti spuna sincer cum iti poti creste performantele si cum iti poti intari abilitatile. Alege sa ai alaturi un om care a trecut prin acelasi parcurs de cariera si care iti poate da sfaturi specifice din industrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri