Fiecare loc de munca vine cu surprizele sale, iar in meseria de insotitor de zbor lucruri stau tot la fel. Iata care sunt cele mai suprinzatoare aspecte pe care le-au observat mai multi angajati ai catorva companii aeriene.

Cat de putine lucruri stiu oameni despre zboruri. Un insotitor de zbor al companiei Delta Air Lines recunoaste ca in contextul in care ea zboara des se asteapta ca si ceilalti oameni sa aiba un nivel ridicat de cunostinte despre calatoriile cu avionul. Asa ca nu de putine ori ramane uimita daca un pasager o intreaba cum isi poate gasi locul. De cate ori intra in contact cu oameni care se afla pentru prima data la bordul unui avion, aceasta trebuie sa faca un efort sa isi reaminteasca faptul ca acele persoane nu cunosc atatea lucruri despre avioane ca si ea.

Cat de usor legi o legatura cu alti insotitori de zbor. "Cu multi dintre oamenii cu care lucrez creez imediat o legatura. Consider ca insotitorii de zbor, in general, au personalitati foarte aproapiate. Abia intalnesti pe cineva si simti deja ca parca il cunosti de 10 ani", a adaugat aceasta.

Cat de nechibzuiti sunt unii pasageri. Un alt insotitor de zbor al companiei Delta Air Lines a aratat ca unii pasageri se poarta asemenea unor copii. El a povestit cum un pasager a solicitat ingrijire medicala dupa aterizarea avionul. In acest gen de situatie, prioritatea insotitorului de zbor este sa se asigure ca pasagerul care solicita ingrijiri medicale este capabil sa paraseasca avionul, insa cativa pasageri erau ingrijorati ca isi vor pierde zborurile de legatura si a fost nevoie sa li se atraga atentia sa ramana la locurile lor cat timp pasagerul cu probleme medicale era ajutat sa coboare din aeronava.

Cat de placut este acest job. Un insotitor de zbor al PSA Airlines a explicat ca el a fost surprins de cat de placut este sa fii insotitor de zbor. "Stiam la ce sa ma astept, insa nu stiam ca vor face cariera din meseria de insotitor de zbor. Este un job care da dependenta, iti doresti sa primesti feedback pozitiv de la pasageri si sa stii ca le-ai livrat serviciile necesare", a spus acesta.

Cat de diferite sunt celebritatile. Un insotitor de zbor care lucreaza la Worldwide Jet, companie cu chartere private, spune ca adesea deserveste celebritati. Ea a spus ca acestea sunt diferite fata de cum sunt concepute din reviste sau de la televisor. Prince, de exemplu, a cerut ca in avion sa fie o temperatura foarte ridicata pe durata zborului si a mai solicitat ca nimeni sa nu manance carne.

"Crezi ca stii cum traiesc celebritatile, insa nu ai cum sa afli asta pana nu lucrezi cu ele", a spus aceasta.

Nu sunt multi pasageri indisciplinati. "Cea mai suprinzatoare parte a jobului meu este ca nu am intalnit atat de multi calatori furiosi. In media se vorbeste despre acest subiect, insa in cariera mea nu cred ca am avut mai mult de doi pasageri care mi-au creat probleme", a explicat un insotitor de zbor de la Envoy Air.

Comunitatea insotitorilor de zbor este ca o familie. O insotitoare de zbor a companiei Mesa Airlines spune ca a fost surprinsa de modul in care comunitatea in care sunt reuniti oameni cu aceeasi meserie este ca o familie, oriunde in lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri