Majorarea valorii tichetului de masa, care a avut loc in urma cu trei ani, la maximum 15 lei, a determinat cresterea numarului persoanelor care ies din birouri si servesc pranzul intr-un restaurant, iar numarul tranzactiilor cu cardurile de masa este in crestere, se arata intr-un comunicat al Edenred. Se pare ca un tichet nu acopera inca valoarea unui pranz, romanii cheltuind in medie 25 de lei la masa de pranz.

Numarul de tranzactii cu carduri de masa in restaurante a crescut in prima jumatate a anului cu peste 24%, anunta Edenred Romania, companie emitenta de carduri preplatite si tichete de beneficii pentru companii si salariati.

Valoarea medie a unui pranz achitat cu carduri de masa Edenred este de 25 de lei.

Cum aleg angajatii restaurantele unde servesc pranzul

Criteriile dupa care utilizatorii cardurilor de masa aleg restaurantele in care vor lua masa sunt calitatea mancarii, pretul, proximitatea fata de locul de munca, posibilitatea platii cu carduri de masa si specificul restaurantului (tip de bucatarie).

In general, preferintele angajatilor pentru pauza de pranz cu carduri de masa se indreapta catre restaurante independente, cu meniuri creative si convenabile, precum si catre restaurante din mall-uri si din apropierea zonelor de afaceri, in zonele urbane mari.

Citeste si:
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online
Edenred Romania...

„Obiceiurile alimentare ale angajatilor romani s-au schimbat semnificativ in ultimii 3-5 ani, pauza de pranz incepand sa devina o constanta a zilei de munca, in special in zonele urbane mari. Cardurile de masa, care permit plati rapide si flexibile si cresterea valorii zilnice a tichetelor de masa la 15,18 lei, fata de 9,57 lei in urma cu 3 ani, au sustinut puternic tendinta angajatilor de a lua masa de pranz in afara locului de munca. Angajatii merg mai des impreuna in pauza de pranz, au devenit mult mai atenti in criteriile de alegere a restaurantului si sunt foarte receptivi la calitatea ingredientelor, la optiunile de meniuri speciale, la promotii, dar si la design-ul si atmosfera din restaurantele alese”, adauga Dana Sintejudean.

De asemenea, angajatii isi indreapta din ce in ce mai mult alegerile catre restaurante care propun meniuri sanatoase, preocuparea pentru o alimentatie echilibrata fiind in crestere pentru angajati, indiferent de activitate, gen sau generatie.

Peste un milion de angajati din Romania detin in prezent carduri de masa Edenred, dintr-un total de 1,3 milioane de angajati care beneficiaza la locul de munca de tichete de masa emise de Edenred.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »



Citeste si
Ministerul Muncii vrea limitarea tichetului de masa la 15,18 lei